Categorieën
Uitgaan

GEWELDIGE avonden tijdens de KEI-WEEK in PALACE

Maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus is het zo ver: Dé introductieweek voor alle aankomende studenten van Groningen, KEI-week 2022! PALACE gaat er een onvergetelijke week van maken… Er is een programma neergezet met een dikke line-up, er is kilo’s confetti besteld, verrassend entertainment en er zijn super aantrekkelijke acties. Daarnaast hebben alle KEI-lopers bij PALACE de hele week gratis entree. Dit alles bij elkaar is natuurlijk een gouden combinatie!

Het wordt een week vol met GRUWELIJKE avonden, die men absoluut niet wil missen! THIS IS YOUR PALACE!

Palace Keiweek 2022 programma
Palace Keiweek 2022 programma
Categorieën
Uitgaan

Kwaliteit Blues Tour Groningen 2019 blijft op ongekend hoog niveau

Voor de elfde editie van de Blues Tour Groningen hebben bands van heinde en verre zich spontaan aangemeld. De organisatie kan dan ook met recht zeggen dat het evenement dat zich traditiegetrouw op de laatste zaterdag van februari afspeelt in de binnenstad van Groningen, in kwaliteit op een hoog niveau blijft. Vijftien cafés op loopafstand bieden de bluesmuziek een podium.

Organisator Joris van Berkel zegt elk jaar weer verrast te zijn over de belangstelling van de bands en de muziekliefhebbers die naar Groningen komen. ,,Daarin vinden wij de bevestiging dat de Blues Tour zich heeft bewezen. Veel van de liefhebbers van bluesmuziek weten dat zij de laatste zaterdag van februari naar Groningen moeten om te genieten van de verschillende stijlen in de blues.’’

Een aantal bands speelt vanaf de eerste editie op steeds dezelfde locatie.

,,De match tussen muziek en de ambiance van het café en het publiek klopt.’’

Van Berkel laat de keuze van de muziek over aan Willem Koster en Maarten Linskens. Koster heeft jaren lang in zijn café in de binnenstad de bluesmuziek een podium gegeven.

Gratis toegankelijk

Bijzonder blijft dat de Blues Tour Groningen op zaterdag 23 februari voor de bezoekers gratis is. De vijftien bands beginnen allemaal ‘s avonds om half tien te spelen en gaan door tot één uur ’s nachts. Wie er dan nog niet genoeg van heeft kan daarna nog terecht bij All Round Groningen, aan het A-Kerkhof zuidzijde pal naast café Huis de Beurs.

In de deelnemende cafés ligt een magazine met informatie over de bands en de plekken waar de muziek valt te beluisteren. Een plattegrond van de binnenstad maakt het de bezoekers gemakkelijk om een keuze te maken. Sponsoren die in de brochure en op de website worden genoemd, maken het mogelijk dat ook deze elfde editie gratis toegankelijk is.

Categorieën
Uitgaan

Meuln POP – het leukste en kleinste festival van Groningen!

Op 1 september vindt de derde editie van Meuln POP plaats. Dit is een klein maar fijn festival georganiseerd door Dorpshuis de Meuln in Sint Annen.

In en om dorpshuis Meuln in Sint Annen zullen verschillende bandjes spelen. Op het programma staan een aantal lokale bandjes en muzikanten met een zeer uitéénlopend repertoire. Van singer-songwriter tot stevige Rock ’n Roll en van blues tot jaren 50 en 60 rockabilly.

Bands

De meeste bands zijn al bekend. In willekeurige volgorde; Van de Straat, Magwel, The Black Ravens, Cynthia, Trailer trash, Heeren van Bedum, Hounderhok en nog lokalere artiesten.

Waar: Dorpshuis de Meuln Sint Annen
Wanneer: 15.00 uur – 00.00 uur
Blijf op de hoogte via FaceBook en Instagram.

Categorieën
Uitgaan

Swingin’ Groningen live en programma helemaal rond

De website van Swingin’ Groningen staat live. Bezoekers kunnen hier het volledige programma bekijken. Filmpjes, achtergrondinformatie, timetables en foto’s maken de site compleet. Het festival vindt plaats op 21,22 en 23 juni in het centrum van Groningen.

Op woensdag 20 juni start het festival met de Swingin’ Groningen Local Pre Round in Café Buckshot. Studenten van het Prins Claus Conservatorium gaan hier de strijd met elkaar aan voor het laatste ticket een dag later voor The Northern European Jazz Talent Contest op donderdagavond 21 juni in NewsCafé The Club. Jazztalenten van 5 Europese conservatoria, waaronder de laatste finalist vanuit Groningen strijden om de titel en een geldprijs. Traditiegetrouw is er op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond een breed programma, dat er als volgt uitziet:

Vrijdag 22 juni:

Waagplein

 • 20.00-21.15 Steve Alterberg Band
 • 21.45-23.00 Erwin Java & Band, ft. Tineke Schoenmaker en Ralph de Jongh
 • 23.45-01.00 MF Robots

Poeleplein

 • 18.30-20.00 TREATS
 • 21.00-22.15 Brazilian Soul
 • 23.00-00.15 The Tibbs

Zuiderdiep

 • 21.30-22.45 The Nineties Hip Hop Connection
 • 23.30-01.00 Steffen Morrison

Ellebogen

 • 21.15-22.30 The Professionalz
 • 23.15-01.00 MAARIS

Zaterdag 23 juni:

Waagplein

 • 11.00-11:45 Project samen met Bij Vrijdag
 • 12.15-13.00 Project met Oldenburg
 • 13.30-14.00 StadsKabaal 2.0
 • 14.30-15.15 Noorderpoort (‘Songs & Symphony’)
 • 16.00-17.15 Prins Claus Conservatorium Big Band
 • 17.45-18.30 Classical Beat Festival
 • 19.45-21.00 Lex Jasper Trio with special guests!
 • 21.45-23.00 Lucas van Merwijk & The Cubop City Big Band
 • 23.45-01.00 The Cool Quest XL

Poeleplein

 • 21.00-22.15 Evil Empire Orchestra
 • 23.00-01.00 DJ Rob Manga

Zuiderdiep

 • 17.00-19.00 Floriana Foti Quartet
 • 20.00-21.00 Small Town Bandits
 • 21.45-23.00 Marutyri
 • 23.45-01.00 Jon Tarifa

Ellebogen

 • 21.15-22.30 The Sexy Spooners
 • 23.15-00.45 Dramali

Naast het middagprogramma op zaterdag 23 juni op het Waagplein kan ook het winkelend publiek meegenieten van Swingin’ Groningen. Tussen 13:00-17:00 uur programmeert Swingin’ Groningen in Boekhandel van der Velde (A-kerkhof en Grote Markt), Schuurman Schoenen (Vismarkt), Muts Fashion (Brugstraat), Dstrezzed (Zwanestraat) en Taveerne Rabenhaupt (Gedempte Zuiderdiep).

Houd Facebook en site in de gaten

Op www.swingingroningen.nl kun je dit jaar weer alles vinden over het programma, achtergronden, foto’s bio’s en filmpjes. Op onze facebookpagina maken we artiesten bekend en delen we leuke weetjes over Swingin’ Groningen.

Partners:

De Stichting Swingin’ Groningen wordt gesteund door overheden, fondsen en bedrijven. Zonder deze partijen is het niet mogelijk om het prachtige festival jaarlijks te organiseren.

Noteer 21,22 en 23 juni alvast in de agenda en nodig alle muziekliefhebbers uit voor een topweekend in de binnenstad!

Categorieën
Uitgaan

Donnerwetter en Maaris in EM2

Op vrijdag 25 mei zal bij venue EM2 de band Donnerwetter act de préséance geven met in het voorprogramma de Groningse band MAARIS.

Donnerwetter die eerder al voor een onvergetelijke avond in de voormalige EMG faktors heeft gezorgd komt weer naar Groningen om het feest in de EM2 nog eens flink over te doen.

Deze fantastische band weet als geen ander het publiek te bezweren met hun psychedelisch rock met verwijzingen naar zo’n beetje alles wat tof is in combinatie met gitaren.
Donnerwetter maakt psychedelische rootsmuziek met het venijn van punk. De intense liveshows klinken alsof Wilco, MGMT, White Denim, The Cramps, 16 Horsepower en Grizzly Bear samen het podium beklimmen en ze Nick Cave als bezwerende frontman hebben gestrikt.

OOR: Een livesensatie die je een keer gezien moet hebben.

PlatoMania: De caleidoscopische rock van de band hypnotiseert, verleidt en verwart.

3VOOR12: Zanger Rocco zingt recht uit het hart. Dat hoor je, dat voel je, dat zie je. Melancholiek met ballen.

Over MAARIS

Dit stelletje jonge honden eet, drinkt en leeft muziek. In dit geval rock en blues. Wie nu denkt aan het standaard 12 bar-blues-maten-riedel kan het vergeten; dit is blues anno nu. Het rockt en is zinnenprikkelend. Het geluid is fris en nieuw en de band heeft het voor elkaar weten te krijgen om in relatief korte tijd een geheel eigen sound te ontwikkelen. Met een dynamische frontvrouw, een drummer die speelt als een heimachine, een gitarist die zijn gitaar bespeelt alsof ie met het ding geboren is en een Hammond-man die het geheel van een smaakvol en virtuoos orgelgeluid voorziet is dit een band om in de gaten te houden. We voorspellen een mooie toekomst voor dit eigenzinnig en zeer getalenteerde stel muzikanten. Grijpt dus je kans om deze band te checken. Want voor je het weet zijn deze creatieve vogels gevlogen om de rest van de wereld muzikaal te veroveren!

Deur open: 21.00 uur
Aanvang: 22.00 uur
Eind: 04.00 uur

Entree:

Voorverkoop: 10,-. + servicekosten
Aan de deur: 12,50 + maandkaart á € 1,50

Categorieën
Uitgaan

Derde editie van Cats like to rumble in EM2

Op zaterdag 24 maart zal bij venue EM2 de derde editie van het fameuze Rockabilly festival “Cats like to rumble” worden gehouden.

Op 24 maart gaat de EM2 terug naar de roerige jaren ’50 en ’60 met het Rockabilly festival: “Cats like to rumble.” De eerdere edities van dit fantastisch rock ’n roll feest waren een groot succes en ook voor deze editie is er een top programmering.

Optredens

Zo zullen o.a. The Blacktop Rockets (USA) spelen. Deze band komt speciaal overgevlogen uit Amerika en weet al twee decennia klassieke rockabilly en Amerikaanse rock ‘n roll met veel stijl en charisma te brengen. Ze belichamen het vuur van de originele rootsmuziek en zodra ze op het podium staan zullen de heupen schudden en de voeten stampen.

Ook The Greendogs zijn van de partij en zullen met hun swingnummers het publiek in vuur en vlam weten te zetten. Daarnaast zijn er nog The Escalates. Dit rockin’ trio zal er persoonlijk zorg voor dragen dat de dansvonken in het rond zullen springen tijdens deze editie van Cats like to Rumble.

Verder zullen DJ Boppin Cooter Brown, Kapper Bauke, King Vintage en andere standhouders act de préséance geven tijdens deze feestelijke klassieker.

Deur open vanaf 16:00 uur

20.00 uur Greendogs
22.00 uur The Blacktop Rockets
00.00 uur The Escalates

Entree

€ 11  VVK via site
Aan de deur: 15 euro
Kinderen onder de 10 jaar gratis
10 t/m 17 jaar: € 5,-.

Categorieën
Uitgaan

Whisky Festival Noord Nederland 2018

Whisky Festival Noord Nederland is van 23 maart tot en met 25 maart in de Der Aa-kerk Groningen. Het festival is niet alleen leuk voor de echte whiskykenner, maar is juist ook zeer geschikt voor de beginnende whiskydrinker.

Het Whiskyfestival is ondertussen een fenomeen en heeft een grote schare trouwe fans uit binnen- en buitenland. Er zijn in de middeleeuwse Der Aa-kerk veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld. Ook worden er masterclasses gegeven door internationaal bekende sprekers. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk en de meeste whisky is gratis te proeven.

Whiskydrinker

Voor de beginnende whiskydrinker zijn er tijdens het whiskyfestival speciale arrangementen, met een leerzame en zeer toegankelijke whiskyproeverij onder leiding van een ervaren spreker. Voor de meer gevorderde bezoekers zijn er arrangementen met een luxe proeverij.

Kaarten

Vrijdagavond 23 maart 19.00 tot 22.30 uur, zaterdag 4 maart 13.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 22.30 uur, zondag 25 maart: 13.00 tot 16.30 uur. Entree euro 30 per persoon per sessie, euro 90 per persoon voor een passe-partout voor alle sessies. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk. Voor enkele speciale bottelingen moet bij de stands extra betaald worden. Kaarten zijn verkrijgbaar op wfnn.nl.

Foto: via facebook event WFNN

Categorieën
Festival Uitgaan

Record aantal podia op tiende editie Blues Tour Groningen

De tiende editie van de Blues Tour Groningen telt het record aantal van zestien podia in horecabedrijven in de binnenstad van Groningen. Maar liefst vijf cafés voegden zich dit jaar bij het evenement, één bedrijf heeft na een korte periode van afwezigheid besloten zich weer aan te sluiten. De Blues Tour Groningen 2018 is zaterdag 24 februari en voor bezoekers zijn alle locaties vanaf 21.00 uur gratis toegankelijk.

Organisator Joris van Berkel is blij met de groeiende belangstelling van zowel de deelnemende bedrijven als de bezoekers die van heinde en verre naar Groningen komen om naar hun favoriete muziek te luisteren. Het muzikale evenement heeft zijn naam gevestigd. ,,Via de mail en Facebook melden bands uit binnen- en buitenland zich met tientallen tegelijk aan om mee te mogen spelen in Groningen. Het stelt ons in staat een mooie selectie te maken waar de liefhebbers veel plezier aan beleven.”

Van Berkel kan niet onvermeld laten dat de Blues Tour Groningen tien jaar geleden voorzichtig is begonnen en toen een initiatief was van de liefhebbers Wim Angerman en Wim Entzinger. Entzinger moest de organisatie een aantal jaren geleden in verband met te drukke werkzaamheden vaarwel zeggen en maakte in de organisatie plaats voor Van Berkel. Dramatisch was vorig jaar het plotselinge overlijden van Wim Angerman die de eer geniet de drijvende kracht achter de negen eerdere edities van het evenement te zijn geweest.
,,We hebben”, vertelt Van Berkel, ,,de deelnemende bands gevraagd zaterdagavond rond elf uur naar eigen inzicht een klein eerbetoon voor Wim Angerman op de podia te brengen. De Blues Cowboys met Lou Leeuw hebben al toegezegd het speciale nummer The Man with de Black Hat als eerbetoon aan Wim Angerman te spelen. Het nummer is vorig jaar door Lou Leeuw gecomponeerd en gespeeld op de herdenkingsdienst van Wim.”

Van Berkel kan na tien jaar niet inschatten hoeveel liefhebbers van de blues naar de binnenstad van Groningen komen om naar hun favoriete muziek te luisteren. ,,Het moeten er duizenden zijn, want alle cafés waar wordt gespeeld zijn stampvol en tegelijk zijn nog veel liefhebbers wandelend of fietsend onderweg om de verschillende podia te bezoeken. Speciaal voor deze tiende editie hebben een T-shirt met ons logo op de markt gebracht dat online is te bestellen en zaterdagavond te koop is in Stadscafé Pronk aan de Vismarkt.”

Informatie over de zestien podia en de bands die er spelen is te vinden op de website bluestourgroningen.nl. Er is een speciale aanvulling op de website voor de smartphone gebruiker beschikbaar waarop de route door de binnenstad naar de zestien locaties gemakkelijk is te vinden.

Categorieën
Uitgaan

Noordelijk speciaalbieren festival

Zaterdag 4 november 2017 zal door PINT –regio Noord al weer voor de 9e keer in Grand-café Het Heerenhuis het “Noordelijk Speciaalbieren festival” worden georganiseerd.

Dit festival heeft al een vaste plek in de landelijke bierfestival agenda verworven en kan rekenen op een vaste schare bezoekers uit het hele land.

Het is en blijft een kleinschalig festival met maximaal 10 brouwerijen.

PINT -regio Noord heeft bewust gekozen voor een kleinschalig festival waar maximaal 10 Nederlandse ambachtelijke brouwerijen hun bieren kunnen presenteren.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Van de brouwers wordt verwacht dat zij op het festival kwaliteitsbieren presenteren en dat is tot nu toe ook altijd zo geweest. Om er voor te zorgen dat er ook gedronken wordt uit schone glazen is er een speciale glazenspoelservice aanwezig. Men kan het gebruikte glas inleveren en krijgt daar een schoon glas voor terug.

Doordat het een kleinschalig festival is in een zeer sfeervolle omgeving en er geen muziek ten gehore wordt gebracht kan het publiek op een normale manier met elkaar praten en de ervaringen over de bieren enz. uitwisselen. Op die manier ontstaat een zeer gezellig festival.

Om de bezoekers zo goed mogelijk te kunnen informerenover de bieren en de brouwerijen is het een voorwaarde dat de brouwer zelf of een deskundige vertegenwoordiger van de brouwerij aanwezig is.

Op het 9e Noordelijk SpeciaalBierfestival zullen de volgende brouwerijen aanwezig zijn:

Entree: € 15,–

Dit is inclusief 5 muntjes, € 2,– statiegeld voor het festivalglas en het boekwerkje “Bieren- en brouwersoverzicht”

Eventuele meerdere munten: € 2,00 p/stuk.

Graag tot ziens op dit mooie festival.

Locatie: Het Heerenhuis
Adres:Spilsluizen 9, 9712 NR Groningen

Categorieën
Nieuws Uitgaan

Donovan’s verhuist!

Donovan’s is inmiddels alweer meer dan acht jaar een begrip in Groningen. Er gingen al langere tijd geruchten rond dat er een grotere locatie was gevonden en nu is het dan zover. Vanaf 1 november 2017 kunnen horecaondernemer Donovan en zijn vrouw Elsbeth Maduro zich vol overgave richten op de verhuizing van Donovan’s naar een nieuwe en maar liefst vier keer zo grote locatie. De locatie is naar eigen zeggen ideaal om het concept van Donovan’s naar een hoger niveau te tillen en daarmee ook de Peperstraat.

Open sfeer als basis

“Wij willen een uitgaansgelegenheid bieden die aantrekkelijk is voor iedereen die van onze muziek houdt, los van afkomst, geloof of seksuele voorkeur. Ons publiek is heerlijk divers en het enige wat iedereen gemeen heeft, is dat zij een gezellige avond willen hebben. Het is deze gezellige open sfeer die de basis vormt voor elke ontwikkeling van Donovan’s.” Aldus, de uitbater.

Tijd om uit te breiden

Donovan was al langere tijd op zoek naar een grotere locatie, omdat al vrij snel duidelijk werd dat de huidige plek te klein was voor het aantal mensen wat er graag kwam. “We hebben al zo vaak gehoord dat we het te druk hebben, te klein zijn en dat het tijd wordt om uit te gaan breiden. En nu kan dat dus!” zegt Donovan lachend. “En we gaan gelukkig niet ver dus mensen zullen geen enkel probleem hebben om ons te vinden.”

Beide ondernemers doen wat geheimzinnig over wat het precies gaat worden…

Drastisch veranderen

De nieuwe Donovan’s zal intrekken aan Peperstraat 15 waar voorheen De Kar zat, die eerder dit jaar de deuren heeft gesloten. “We zullen de mooie karakteristieke elementen van het pand behouden en zelfs benadrukken, maar voor de rest zal de uitstraling en het interieur drastisch veranderen. We hebben hiervoor slechts twee maanden dus dat wordt lekker stressen.”, noemt de optimistische Elsbeth. Bovendien zal de huidige locatie plaats gaan bieden aan een heel ander concept in een nieuw jasje. Beide ondernemers doen wat geheimzinnig over wat het precies gaat worden, maar iedereen die van zingen houdt zal hier zeker graag willen zijn!

Categorieën
Nieuws Uitgaan

Hoog bezoek in de Chaplin’s Pub

Zaterdag 26 augustus verwacht Chaplin’s Pub hoog bezoek. Deze avond zal Alberto Gómez Trabazos, brouwmeester bij “In Peccatum” uit het Spaanse Ourense vol trots zijn bieren aan Chaplin’s gasten laten proeven.

Wat kan je verwachten?

6 bieren op fust
Verschillende fles bieren
“In Peccatum” proefplanken
  Spaanse vleesplanken

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Slagerij Patrick (te vinden aan de Oude Ebbingestraat 106) met trots een mooie Spaanse vleesplank samengesteld. Dus spaar je dorst nog even deze week, want zaterdag heeft Chaplin’s Pub prachtige bieren voor je klaar staan! Alle bieren zullen voorbij komen op Untappd en Instagram (@chaplinspubinsta), hou het in de smiezen!

Aanvang vanaf 16:00 uur.
Gedempte Zuiderdiep 73
9711 HC Groningen

Categorieën
Nieuws Uitgaan

Een juweeltje verscholen in de Akerkstraat, Café de Witte Raaf heropent!

Café De Witte Raaf zit als een juweeltje verscholen in een zijstraatje van de vismarkt, vlakbij Der Aa-kerk. De ronde bar waarboven petroleumlampjes de houten plafonnetjes sieren, vormt het hart van de oude bruine kroeg. Op 1 september 2017 zal De Witte Raaf heropenen.

Nostalgie

Zoals wij al eerder schreven in ons Kroegenboek Groningen De decoraties in café De Witte Raaf herinneren aan een vorig leven, het leven van de oud kastelein die tot 1978 binnenvaartschipper was. Een gele reddingsboei, scheepsgereedschappen, een roer en een schilderij van een sleper en een coaster op de woelige baren. Het zijn de authentieke elementen die het café tot een warme stamkroeg maken. Omroep Groningen OOG weet te melden dat de nieuwe uitbater van de ‘Raaf’ Erik Verschragen het unieke interieur van het café geheel intact wil laat. “Het café moet zijn oorspronkelijke uitstraling behouden, moet je kijken naar deze prachtige bar en de originele zijwanden, dat is toch mooi?” aldus Verschragen.

Muziek

Wat wel veranderd is de achtergrondmuziek in het café. Waar het voorheen op de pratende stamgasten na jaren stil was in Café De Witte Raaf, zal ex OOG radio DJ en huidig uitbater Verschragen, de nodige deuntjes laten klinken. Zijn genre ‘Hollandse Hits’ zal na de opening op 1 september veelvuldig klinken!

Categorieën
Nieuws Uitgaan

Een nieuw bierfestival op de Ossenmarkt

Op 24 en 25 juni vindt op de Ossenmarkt de eerste editie van het International Craft Beer Festival Groningen plaats. Het door Baxbier georganiseerde evenement wil bezoekers onder het genot van live muziek en heerlijk eten kennis laten maken met de mooiste bieren uit heel Europa.

Beer Festival

De historische Ossenmarkt zal daarom komend weekend het decor vormen voor het zonnigste bierfestival van het noorden. Onder andere Brewdog en Tempest uit Schotland, H2ÖL uit Spanje en Stone Brewing uit de Verenigde Staten zijn aanwezig. Ook is er volop aandacht voor lokale bieren en brouwerijen. In totaal zijn er ruim 65 bieren in meer dan 30 verschillende stijlen te proeven. Van Berliner Weisse tot IPA, van Blond tot Imperial Stout, er is voor ieder wat wils.

Naast het proeven zal er ook genoeg te doen zijn, verzekert Jeroen Bax “Er pendelt bijvoorbeeld het hele weekend gratis een sloep van het Heerenhuis heen en weer tussen de Ossenmarkt en onze brouwerij aan het Reitpdiep.” Bax heeft er in ieder geval veel zin in: “We zijn hier al zo lang mee bezig, en nu is het bijna zo ver. We gaan er een prachtig feest vol mooi ontmoetingen en bijzondere bieren van maken, maar laten we het vooral niet al te serieus nemen.”

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via Facebook, de website van Baxbier en via Eventbrite, en indien nog beschikbaar ook aan de deur.

International Craft Beer Festival Groningen 2017
Plattegrond International Craft Beer Festival Groningen 2017
Categorieën
Uitgaan

ImpressFest 2017 – 20 juni tot en met 24 juni

ImpressFest is hét jaarlijkse showcase festival voor kunst, theater, media en muziek in Groningen. Al sinds 2011 laten wij u kennismaken met het jonge talent uit de stad, de best-of van onze studenten en de producten die gedurende het jaar  op onze opleidingen worden ontwikkeld. ImpressFest presenteert al dit talent onder één noemer en geeft gedurende vijf dagen ruim baan aan jong talent dat staat te popelen om de wereld van kunst en cultuur te veroveren.

Alle richtingen

Oorspronkelijk is het festival in het leven geroepen als podium voor eindexamenkandidaten om hun eindproducten te presenteren.

Alle disciplines dragen hun steentje bij aan de programmering en de organisatie van het festival.

De techniek, het licht en het geluid worden verzorgd door de opleiding podium-& evenemententechniek. De organisatie ligt in handen van studenten van evenementenorganisatie. Muzikanten, artiesten, filmmakers presenteren geselecteerd werk van locatievoorstelling tot singer-songwriter en van korte film tot 3d-expositie.

Studenten van multimedia geven website, applicatie en pr en promo materiaal vorm alsmede de aankleding van het festival.

Grote productie

Elk jaar wordt tevens een grote voorstelling gemaakt door talentvolle makers uit het Noorden. Dit jaar “There’s no business…” gemaakt door Koos Kregel (Hairspray) en “Fragmenten uit een Mensentuin” onder regie van Taco van Dijk (o.a. De Jongens)

Kaartverkoop

Inmiddels is ImpressFest uitgegroeid tot een aangename, eigenwijze en jonge aanvulling op het reguliere festivalaanbod in de stad. Vijf dagen lang volop theater- en muziekvoorstellingen, films en kunstexposities aan de Verzetsstrijderslaan 2.

Reserveren kan via: reserveren@noorderpoort.nl

Meer informatie & voorstellingen: www.impressfest.nl & op facebook

Categorieën
Nieuws Uitgaan

Eerste Jenever & Gin festival in Groningen

Op het Jenever & Gin festival op 23 en 24 juni in de Der Aa-kerk in Groningen presenteren de vijf grootste jeneverdistilleerderijen van Nederland en tientallen kleine merken zich aan zowel liefhebbers als professionals.

Het festival is onderdeel van Groninginnedag en wordt georganiseerd door Boilermaker en Mister Cocktail, die al tweemaal het succesvolle Ginfestival organiseerde in Amsterdam. Bartender van het jaar 2015 en Hooghoudt Smaakmaker Lennart Deddens, geeft met een team van professionele nationale en internationale bartenders de kunst van mixology bloot. Dit gebeurt achter een indrukwekkende must see showbar.

Tientallen soorten gin en jenever staan klaar om geproefd te worden; puur, in de mix of in een mooie cocktail. Tijdens het festival ontdekken bezoekers alles over de rol van jenever in de cocktailbars en hoe deze typisch Nederlandse drank haar karakteristieke smaak krijgt. Ontdek ’s avonds de pop-up speakeasy bar op het water – voor de echte liefhebbers.

Nationale trots

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Hooghoudts Chef’s Table

Een deel van de Der Aa-Kerk wordt op vrijdag- en zaterdagavond omgebouwd tot sterrenrestaurant. Deze speciale editie van Chef’s Table wordt georganiseerd door Hooghoudt in samenwerking met twee Michelinchefs. Chef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega chef en eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen, bereiden een hoogstaand culinaire beleving die volledig geïnspireerd is op jenever.

Chef's Table x Hooghoudt1

Jenever & Gin in sessies

Het Jenever & Gin Festival vindt plaats in de der Aa-kerk in Groningen; dé stad waar je deze zomer moet zijn als het om jenever gaat. Rondom de kerk wordt een foodtruckplein ingericht. Tickets zijn inclusief een glas en de mogelijkheid om alle dranken te proeven.

Op vrijdag 23 juni begint het festival om 18.00u en duurt tot 22.30u [UITVERKOCHT]
Op zaterdag 24 juni zijn er twee sessies: van 13.00u tot 17.30u en van 18.30u tot 23.00u

Ticketverkoop per sessie: vrijdagavond [UITVERKOCHT], zaterdagmiddag en zaterdagavond.

Early Bird (de eerste 200 kaarten): €20,-
Pre-sale: €22,50
Aan de deur: €25,00
Chef’s Table: €99,00

Groninginnnedag

Het Jenever & Gin Festival valt samen met de eerste editie van Groninginnedag. Een soort Koninginnedag, maar dan op z’n Gronings: met droge worst, aaaaaierballen, Hooghoudt jenever en feest tot in de allerkleinste uurtjes. Want iedereen die is uitgevlogen weet: nergens zijn de nachten zo heroïsch als in Groningen. Naast het Jenever & Gin Festival zijn er op Groninginnedag in de stad tal van andere Groningse activiteiten te beleven.

Kaarten boeken?

www.jenevergin.nl