fbpx

Kwaliteit Blues Tour Groningen 2019 blijft op ongekend hoog niveau

Voor de elfde editie van de Blues Tour Groningen hebben bands van heinde en verre zich spontaan aangemeld. De organisatie kan dan ook met recht zeggen dat het evenement dat zich traditiegetrouw op de laatste zaterdag van februari afspeelt in de binnenstad van Groningen, in kwaliteit op een hoog niveau blijft. Vijftien cafés op loopafstand bieden de bluesmuziek een podium.

Organisator Joris van Berkel zegt elk jaar weer verrast te zijn over de belangstelling van de bands en de muziekliefhebbers die naar Groningen komen. ,,Daarin vinden wij de bevestiging dat de Blues Tour zich heeft bewezen. Veel van de liefhebbers van bluesmuziek weten dat zij de laatste zaterdag van februari naar Groningen moeten om te genieten van de verschillende stijlen in de blues.’’

Een aantal bands speelt vanaf de eerste editie op steeds dezelfde locatie.

,,De match tussen muziek en de ambiance van het café en het publiek klopt.’’

Van Berkel laat de keuze van de muziek over aan Willem Koster en Maarten Linskens. Koster heeft jaren lang in zijn café in de binnenstad de bluesmuziek een podium gegeven.

Gratis toegankelijk

Bijzonder blijft dat de Blues Tour Groningen op zaterdag 23 februari voor de bezoekers gratis is. De vijftien bands beginnen allemaal ‘s avonds om half tien te spelen en gaan door tot één uur ’s nachts. Wie er dan nog niet genoeg van heeft kan daarna nog terecht bij All Round Groningen, aan het A-Kerkhof zuidzijde pal naast café Huis de Beurs.

In de deelnemende cafés ligt een magazine met informatie over de bands en de plekken waar de muziek valt te beluisteren. Een plattegrond van de binnenstad maakt het de bezoekers gemakkelijk om een keuze te maken. Sponsoren die in de brochure en op de website worden genoemd, maken het mogelijk dat ook deze elfde editie gratis toegankelijk is.

Blues-Tour-Groningen-2018 Cafe-Keyzer-Fotograaf AS Besemer
Blues Tour Groningen 2018 – Café Keyzer- Fotograaf A.S. Besemer

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer