fbpx

Een juweeltje verscholen in de Akerkstraat, Café de Witte Raaf heropent!

Café de Witte Raaf in de Akerkstraat heropent op 1 september 2017

Café De Witte Raaf zit als een juweeltje verscholen in een zijstraatje van de vismarkt, vlakbij Der Aa-kerk. De ronde bar waarboven petroleumlampjes de houten plafonnetjes sieren, vormt het hart van de oude bruine kroeg. Op 1 september 2017 zal De Witte Raaf heropenen.

Nostalgie

Zoals wij al eerder schreven in ons Kroegenboek Groningen De decoraties in café De Witte Raaf herinneren aan een vorig leven, het leven van de oud kastelein die tot 1978 binnenvaartschipper was. Een gele reddingsboei, scheepsgereedschappen, een roer en een schilderij van een sleper en een coaster op de woelige baren. Het zijn de authentieke elementen die het café tot een warme stamkroeg maken. Omroep Groningen OOG weet te melden dat de nieuwe uitbater van de ‘Raaf’ Erik Verschragen het unieke interieur van het café geheel intact wil laat. “Het café moet zijn oorspronkelijke uitstraling behouden, moet je kijken naar deze prachtige bar en de originele zijwanden, dat is toch mooi?” aldus Verschragen.

Muziek

Wat wel veranderd is de achtergrondmuziek in het café. Waar het voorheen op de pratende stamgasten na jaren stil was in Café De Witte Raaf, zal ex OOG radio DJ en huidig uitbater Verschragen, de nodige deuntjes laten klinken. Zijn genre ‘Hollandse Hits’ zal na de opening op 1 september veelvuldig klinken!

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer