fbpx

Eerste Jenever & Gin festival in Groningen

Op het Jenever & Gin festival op 23 en 24 juni in de Der Aa-kerk in Groningen presenteren de vijf grootste jeneverdistilleerderijen van Nederland en tientallen kleine merken zich aan zowel liefhebbers als professionals.

Het festival is onderdeel van Groninginnedag en wordt georganiseerd door Boilermaker en Mister Cocktail, die al tweemaal het succesvolle Ginfestival organiseerde in Amsterdam. Bartender van het jaar 2015 en Hooghoudt Smaakmaker Lennart Deddens, geeft met een team van professionele nationale en internationale bartenders de kunst van mixology bloot. Dit gebeurt achter een indrukwekkende must see showbar.

Tientallen soorten gin en jenever staan klaar om geproefd te worden; puur, in de mix of in een mooie cocktail. Tijdens het festival ontdekken bezoekers alles over de rol van jenever in de cocktailbars en hoe deze typisch Nederlandse drank haar karakteristieke smaak krijgt. Ontdek ’s avonds de pop-up speakeasy bar op het water – voor de echte liefhebbers.

Nationale trots

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Hooghoudts Chef’s Table

Een deel van de Der Aa-Kerk wordt op vrijdag- en zaterdagavond omgebouwd tot sterrenrestaurant. Deze speciale editie van Chef’s Table wordt georganiseerd door Hooghoudt in samenwerking met twee Michelinchefs. Chef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega chef en eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen, bereiden een hoogstaand culinaire beleving die volledig geïnspireerd is op jenever.

Chef's Table x Hooghoudt1

Jenever & Gin in sessies

Het Jenever & Gin Festival vindt plaats in de der Aa-kerk in Groningen; dé stad waar je deze zomer moet zijn als het om jenever gaat. Rondom de kerk wordt een foodtruckplein ingericht. Tickets zijn inclusief een glas en de mogelijkheid om alle dranken te proeven.

Op vrijdag 23 juni begint het festival om 18.00u en duurt tot 22.30u [UITVERKOCHT]
Op zaterdag 24 juni zijn er twee sessies: van 13.00u tot 17.30u en van 18.30u tot 23.00u

Ticketverkoop per sessie: vrijdagavond [UITVERKOCHT], zaterdagmiddag en zaterdagavond.

Early Bird (de eerste 200 kaarten): €20,-
Pre-sale: €22,50
Aan de deur: €25,00
Chef’s Table: €99,00

Groninginnnedag

Het Jenever & Gin Festival valt samen met de eerste editie van Groninginnedag. Een soort Koninginnedag, maar dan op z’n Gronings: met droge worst, aaaaaierballen, Hooghoudt jenever en feest tot in de allerkleinste uurtjes. Want iedereen die is uitgevlogen weet: nergens zijn de nachten zo heroïsch als in Groningen. Naast het Jenever & Gin Festival zijn er op Groninginnedag in de stad tal van andere Groningse activiteiten te beleven.

Kaarten boeken?

www.jenevergin.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer