
Bier en spijs grootheid komt naar de Martinikerk te Groningen
Melissa Cole komt tijdens het symposium voorafgaand aan Bierfestival Groningen naar de Martinikerk. Daarnaast geeft zij op beide dagen een masterclass over bier en spijs combinaties.

Melissa Cole komt tijdens het symposium voorafgaand aan Bierfestival Groningen naar de Martinikerk. Daarnaast geeft zij op beide dagen een masterclass over bier en spijs combinaties.

Op 1 april viert Nachtcafé Warhol zijn vijfjarig bestaan. Maar liefst 5 jaar nadat de deuren voor het eerst open werden gegooid in de Papengang willen we dit graag vieren met iedereen die De Warhol heeft gemaakt tot de unieke plek die het nu is. Daarom trakteren we alle bezoekers op twee uren gratis bier! Of je nou van de oude stempel bent en nog altijd aan de bardames vraagt waar Andy’s Room toch is,

Ondanks de recessie blijven de pannenkoekenrestaurants het redelijk goed doen. Na lichte dalingen van het aantal pannenkoekenrestaurants tussen 2008 en 2010, steeg het aantal pannenkoekenrestaurants met 6,9% ten opzichte van 2010, de sterkste groei sinds tien jaar. De pannenkoekensector zit dus weer op haar normale niveau sinds de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca – advies uit Warmond. Groei Het aantal pannenkoekenrestaurants is de afgelopen tien jaar gestegen met ruim

Tja waar zou je je nog druk om maken? Het klinkt wat nonchalant maar ik ben net terug van een studiereis van 3 weken door Indonesië. Dan schakel je wel een versnelling lager: ik werd gedwongen. Niet gedwongen om naar Indonesië te gaan maar door het klimaat; mijn Nederlandse tempo past daar niet! Dus ik schakel om en geniet en leer enorm van dit land. Terug in Nederland is het nog geen voorjaar, Pasen koud

De wederom in grote getalen toegestroomde bezoekers van het 8ste Whisky Festival Noord Nederland moesten in lange rijen wintergure omstandigheden trotseren alvorens het walhalla van whisky-minded Groningen te betreden. Eenmaal binnen in de A-kerk, een proefglas in de hand deden de ontberingen van het wachten op de entree en garderobe snel verdampen. Dat het WFNN zich kan meten met nationale en internationale whisky-festival laat zich wel blijken uit de diversiteit aan standhouders. Z’n 40 standhouders
De 8e editie van het Whisky Festival Noord Nederland wordt wederom gehouden in de Der Aa-kerk in hartje Groningen, van 22 tot en met 24 maart 2013. In 7 jaar tijd is dit non-profit festival, dat van bestuur tot aan de festival medewerkers op de vloer volledig gerund wordt door vrijwilligers, uitgegroeid tot een serieus internationaal festival met grote namen dat internationale erkenning krijgt. In 2012 trok het festival bijna 5000 bezoekers uit het hele

En toen kwam er toch redelijk onverwacht witte rook! Alle programmeringen werden omgegooid en na een klein uurtje in spanning klonk er een “goedenavond”! De mooie lach, de vriendelijke woorden en het hele circus eromheen zijn toch een beleving op niveau. En mocht Jorge Mario Bergoglio – beter bekend als paus Franciscus – zijn Argentijnse wortels net zo goed kunnen uiten als de Argentijnse wijnen van het huis Chakana dan staat er een bruisende; rijpe

Enkele fimpjes over het nieuwe concept Mr. Mofongo Distillery in Groningen met Armando en Lennart. Mixologist Lennart Deddens maakt een Twisted Cosmopolitan met eigengemaakte frambozensiroop en laat de nieuwe werknemer ARMANDO de robot zijn drank ophalen. Kom ook gezellig langs en proef onze eigemaakte dranken bij Mr. Mofongo Distillery! Elke dag geopend vanaf 17:00 uur.

Bierlokaal Café de Koffer in Groningen bestaat op 26 februari twintig jaar. Eigenaar Ronny Heerink begon in 1993 met zijn café in de Schildersbuurt. In de afgelopen twintig jaar heeft het café zich ontwikkelt van een buurtcafé met vooral stamgasten tot een speciaalbiercafé van formaat met meer dan 150 bieren op de kaart, waar overigens diezelfde stamgasten van het eerste uur zich nog steeds thuis voelen. De hele week rondom de verjaardag van “de Koffer”
@MisterMofongo – De robot arm van Mofongo’s Distillery Restaurant Mr. Mofongo heeft de deuren geopend van een nieuw cafe ‘Mofongo Distillery’ dat vastzit aan het restaurant. De eigenaar is supertrots op het nieuwe cafe dat de naam Mofongo’s Distillery draagt. Het nieuwe cafe zal zeven dagen in de week vanaf 17:00u tot diep in de nacht open zijn. Stokerij Mocht u nog niet versteld staan van het restaurant van Mr. Mofongo dan zal u, na het

Bij deze lustrum editie wordt in tien horecagelegenheden door bands/acts opgetreden. De podia liggen op loopafstand in de binnenstad van Groningen. In verband met deze “feestelijke” editie komen er bands terug die eerder met veel succes hebben gespeeld tijdens de Blues Tour Groningen. Zo speelt in café Koster, Mike and the Mellotones, is St.Louis Slim opnieuw te gast in de Chaplin’s Pub, in dinercafé Soestdijk de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2012, Sugarboy and

Normaal mijd ik het woord “zuur” op een wijnkaart. De gast zou rillingen krijgen bij dit woord en de wijn niet bestellen. Toch ben ik dol op zuur (met uitzondering van zuur nieuws en accuzuur). Een zure bom, zure haring, karnemelk, yoghurt, zuurkool……en wijn met heerlijk fris zuur. Zuur is natuurlijk een van de vijf basissmaken (naast zoet, zout, bitter en umami) en zeer bepalend in wijn; de uitdrukking “goede zuren” ; looizuur, wijnsteenzuur, appelzuur….zuur

Het bestuur, de leden en bewoners hebben besloten te stoppen met het Gideon music festival. Na 6 edities is het doek gevallen. Dit ondanks alle inspanningen om het alsnog te organiseren. “Meer risico lopen door meer bezoekers, zonder kleine bijdrage vanuit de gemeente Groningen, is het onmogelijk het evenement veilig maar vooral kwalitatief goed te organiseren”. De organisatie kijkt terug op 6 succesvolle edities ! Als eerste duurzame muziek festival van Groningen met een programma

Ton Opgenhaffen is Nederlands kampioen Biertappen 2013. De kastelein van café La Clé in Maastricht won de prijs op de derde beursdag van de Horecava 2013. Opgenhaffen scoorde hoog bij de vakjury door zijn presentatie en oog voor de details bij het tappen. Vijfentwintig finalisten namen het tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde titel. De finalisten moesten voor het oog van het publiek twee fluitjes, twee vaasjes en twee speciaalbieren (een winterbier

En ja hoor daar was die dan weer…op de radio: Flappie van Youp van ‘t Hek. Het is voor mij altijd zo’n melding van: Sinterklaas zit weer in Spanje en de kerstdagen komen met een rap tempo dichterbij. Het lijkt alsof er na de 31 december (en wellicht nu al 21 december 2012) geen dagen meer komen…..we rennen en struikelen bijna over onze eigen benen, en in januari denken we waarom? Met het klinken van