fbpx

Wie wordt Noord Nederlands Kampioen Biertappen

Aankomende 3 oktober zal de Horecabeurs Noord Nederland 2016 wederom het platform zijn voor de Noord Nederlandse Tapwedstrijd, georganiseerd door Stichting Tapwedstrijden.nl. De regio voorronde Horecabeurs Noord Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) zal drie winnaars direct doorsturen naar de landelijke Tapfinale op de HORECAVA in januari 2017 in Amsterdam.

De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. In totaal worden op circa 40 locaties in heel Nederland regionale wedstrijden georganiseerd. Ruim 1.000 biertappers gaan de strijd met elkaar aan om uiteindelijk in de landelijke finale te komen in januari 2017. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

Wedstrijd

Per tapwedstrijd, die volgens een vast protocol en kwaliteitseisen wordt georganiseerd, gaan de beste drie tappers door naar de finale die in januari 2017 op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam plaatsvindt.

Aanmelden

Aanmelden voor de regiowedstrijd Noord Nederland is GRATIS. Via de volgende LINK kom je op de website van de stichting waarna je de regiowedstrijd Noord Nederland opzoekt en je door middel van het formulier in te vullen aanmeldt voor de wedstrijd. Vergeet daarna niet om een entree bewijs voor de beurs te registreren. Registreer nu HIER gratis tot 30 september je entree bewijs.

Professionalisering

Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: “Het animo om een eigen wedstrijd op te zetten vanuit de horeca is dit jaar verder toegenomen. Logisch ook want het is een mooie gelegenheid om je horecazaak in de kijker te zetten. Iets dat iedere horecazaak in deze tijd goed kan gebruiken. De organisatie van de tapwedstrijden is dit jaar verder geprofessionaliseerd om het zo nog eenvoudiger te maken om deel te nemen. Onze nieuwe website zal hieraan ook ondersteuning geven.”

biertapwedstrijd-hbnn-2015_1

Stichting Tapwedstrijden.nl

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 240 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er 5 Nederlands Kampioenen gekroond. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting Tapwedstrijden ondersteunen lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket en de winnaars van lokale wedstrijden stromen door naarde finale. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, -protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer