fbpx

Voorrondes Dutch Blues Challenge 2017 in Drenthe

Jaarlijks organiseert de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Challenge (DBC) waarbij bluesbands, duo’s en solo-artiesten de uitdaging aangaan om te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen en wie van hen namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA) in januari 2018. De band mag ook mee doen aan de European Blues Challenge maart 2018 in Noorwegen.

Voorrondes en finale

Net als vorig jaar vinden er ook in 2017 vier voorrondes plaats op bluespodia, verspreid over Nederland. Op deze manier krijgen meer bluesmuzikanten de kans zich te presenteren voor een breder publiek. Begin dit jaar schreven negenendertig bands zich in, waarvan er drieëntwintig werden geselecteerd voor één van de vier voorrondes in Gorcum, Venlo, Hoofddorp en Hoogeveen. Vanuit elke voorronde gaan de twee bluesacts met de hoogst gewaardeerde score op bluesinhoud, muzikaal talent, originaliteit en uitstraling, door naar de finale op 8 oktober in Nieuw-Vennep.

Voorronde Hoogeveen

De voorronde in Hoogeveen vindt plaats op zondagmiddag 21 mei 2017 in “HET PODIUM”, Schutstraat 43. De organisatie in Hoogeveen is tot stand gekomen in zeer nauwe en plezierige samenwerking met Whitemoore Projects uit Hoogeveen. Een club zeer enthousiaste bluesliefhebbers uit Hoogeveen en omgeving die regelmatig Het Podium omtoveren tot een waar Blueswalhalla inclusief gezellig ‘Bluescafe’. De zaal is vanaf 14.00 uur open, de bands spelen vanaf 15.00 uur. Elke band speelt 20 minuten, een prachtige gelegenheid dus om binnen een paar uur vijf goede bluesbands te zien en horen. Na afloop maakt de jury bekend welke twee zijn het meest geschikt vonden voor de finale.

Vijf bands

De vijf bands, die zich in Hoogeveen presenteren zijn:

  • Easterfield uut Drenthe
  • Funhouse Bluesband uit Twente
  • GG and the Cruisers uit Drenthe
  • The Kid Lazy Band uit Zuid-Holland
  • Uncle Jimmy uit Noord Holland

Tickets zijn te bestellen via de website van de Dutch Blues Foundation: dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-challenge/tickets

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer