Steeds meer inbraak in Groningse cafés


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

De laatste weken is er steeds vaker sprake van inbraak in cafés in Groningen. De schade is groot en in één van de gedupeerde zaken zijn spullen gevonden die voor onderzoek in beslag zijn genomen. De politie spreekt nog niet van een inbraakgolf.

Er blijkt nog geen sprake van overeenkomsten in de manieren van inbreken en de tijdstippen volgens Politie Groningen. De inbraken worden apart bekeken en daarbij is nog geen patroon te herkennen, meldt het Dagblad van het Noorden.

Twee weken geleden zijn maar liefst drie verschillende cafés in één nacht de dupe geworden van inbraakacties: Café Aan de Amstel, Café de Klikspaan en de Waterloo Bar. De dieven namen naast de inhoud van de kassa’s en de gokkasten ook sterke drank mee en hadden het gemunt op de sigarettenautomaten, die ze echter niet open kregen.

Café Aan de Amstel
Kim Boonstra schat de schade in haar café aan Veemarktstraat 101 op €7.000,-. Alle deuren waren opengebroken en er is een enorme chaos achtergelaten. De sigarettenautomaat is onherstelbaar vernield. Boonstra denkt te weten wie de inbrekers zijn geweest; de barvrouw kreeg de laatste tijd plotseling bezoek van een aantal jongere jongens aan de bar die ze niet eerder zag in haar zaak.

De drie cafés blijken niet de enige slachtoffers te zijn. Horecazaken in de Oosterparkwijk, aan de Oostersingel, het Overwinningsplein en in Vinkhuizen zijn onlangs ook bezocht door criminele partijen.

In één van de cafés is een bankpas, identiteitskaart en een rijbewijs van een en dezelfde persoon aangetroffen na de inbraak. Deze spullen zijn voor onderzoek in beslag genomen, Politie Groningen doet hier verder nog geen uitspraken over.

Eén van de gedupeerde zaken noemt dat het gaat om een groepje jonge jongens uit Utrecht die ‘s weekends naar Groningen komen om te stappen en vervolgens in te breken.

Voor Waterloo Bar aan Verlengde Oosterweg 51 is dit al de derde keer dat de schade van een inbraak hersteld moet worden. Ook Boonstra meldt dat Café Aan de Amstel al eens eerder is getroffen door een poging tot inbraak.

 

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer