Containerhostel Rebel Rebel kan deze zomer beginnen


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

De dames achter Rebel Rebel Hostel hebben hun eerste streefbedrag van €35.000 bereikt via crowdfunding, ruim 90 investeerders hebben hun bijdrage gedaan. De opbouw van het containerhostel in Groningen kan nu officieel van start gaan. In de zomer verwacht het duo hun eerste gasten te kunnen verwelkomen. Tot die tijd, is alle hulp nog welkom.

In Mei 2015 wonnen de twee ondernemers Anika Postma en Anna Liefers de pitchwedstrijd die uitgeschreven was voor de groene zeecontainer op pootjes op het Suikerunie terrein te Groningen. In februari 2016 startte zij een crowdfundingcampagne via CrowdAboutNow en enkele maanden later is het streefbedrag bereikt, meldt het Dagblad van het Noorden.

Het idee
Het containerhostel is de eerste in zijn soort in het Noorden. Door gebruik te maken van alternatieve en duurzame energie slaat het een brug tussen industrieel en groen. Op het voormalige Suikerunie terrein is tijdelijk ruimte voor vernieuwende ontwikkelingen. Liefers en Postma hebben daarop ingespeeld met hun verplaatsbare containerhostel en ideeën over eco-toiletten en waterzuiveringssystemen.

Het duo wil reizigers niet alleen een bed aanbieden, maar hen de ‘full Groningen-experience’ laten meemaken door ook alternatieve activiteiten te organiseren. Er wordt gesproken over alternatieve wandel/fiets/kano­tours, BBQ & Beer, vintageshoppen, ontbijt op bed, yoga in de buitenlucht, glow­in­the­dark­twister, nachtelijke Risk-competities en meer.

Eerste stap
Het terrein bevat inmiddels acht containers en het eerste bed is gemaakt. Van wat resthout van een Lustrumviering van studentenvereniging Vindicat op het terrein hebben de dames zelf het eerste bed gebouwd. De geplaatste containers zullen worden gebouwd tot drie slaapzalen. Enkele units zullen worden samengetrokken voor de gezamenlijke ruimte voor reizigers, waarin ze hun eigen eten kunnen koken en kunnen genieten van een drankje aan de bar. Op de binnenplaats zal iedere avond ruimte komen voor een gezellig kampvuur

Totstandkoming
Aangezien het project te risicovol was voor banken om te investeren, besloten de dames om tot een crowdfundingcampagne over te gaan. Daardoor ontstaat er ook meer betrokkenheid onder de investeerders. Niet alleen geld, maar ook spullen en kennis zijn welkom in het proces van totstandkoming van het hostel.

De crowdfundingcampagne loopt nog 35 dagen door, het duo wil doorgaan tot het bereiken van een bedrag van €55.000, om met dit geld tot veel meer duurzame oplossingen te komen en nog meer comfort en plezier te bieden.

Investeren kan nog ruim een maand via deze pagina. Voor meer informatie over Rebel Rebel Hostel, zie hier de website.

Foto: Facebook Rebel Rebel

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer