Groninger Studenten Cabaret Festival nu ook in de kroeg


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) bestaat dit jaar 30 jaar en dat gaat het hele jaar door gevierd worden. Naast een lustrumborrel in Amsterdam, gaat ook het KroegenCabaret plaatsvinden in de stad waar het allemaal ontstaan is: Groningen. Op 25 mei 2016 krijgt het GSCF een extra dimensie in enkele cafés in de Ellebogenbuurt.

“Aangezien het de 30ste editie is, leek het ons als bestuur leuk om dit jaar iets extra’s te doen en zo is het KroegenCabaret dus ontstaan.” noemt Mark Dijkhuizen, deelnemersbegeleiding van het festival. “Er zijn besprekingen gaande om samen met de Nacht van de Fooi een podium met cabaretiers op de Grote Markt neer te zetten.” Maar totdat dat rond is, wordt er eerst gefocust op de Ellebogenbuurt in de stad.

Paul Ruys, eigenaar van café De Keyzer, was de eerste die zich meldde voor een cabaretoptreden in zijn café. Ook heeft hij café Mulder, Jazzcafé Alto, de Uurwerker en Dinercafé Soestdijk bereid gevonden podium te bieden aan stand-up comedy-acts van oud-finalisten van het cabaretfestival. Het bestuur van de organisatie hoopt via het KroegenCabaret nog meer bekendheid te creëren en een divers publiek te trekken.

Geschiedenis
In oktober 1987 vond de allereerste editie van het GSCF plaats op initiatief van toenmalig student Michiel van Mens. Na enkele jaren groeide het evenement uit tot een driedaags festival wat zich verplaatste naar de Groningse Stadsschouwburg. In het verleden ontdekte het festival meerdere talenten zoals Theo Maassen, Jochem Myjer en Mike & Thomas en hoopt dit te blijven doen.

Door toevoeging van een Try-Out Tour is er de mogelijkheid gecreëerd voor deelnemers om hun stuk beetje bij beetje te perfectioneren middels contact met publiek. Na een aantal jaren is ook de Finalistentour aan het cabaretproces toegevoegd; de tour geeft de drie finalisten het laatste duwtje in de rug en laat verschillende steden de cabarettalenten ontdekken. Dit jaar zijn dat steden zoals Enschede, Zwolle, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam maar ook Antwerpen.

Groninger Studenten Cabaret Festival 2016
Cabaretiers kunnen zich nog aanmelden voor de auditierondes, vervolgens begint het proces met het deelnemersweekend in juni onder begeleiding van regisseuse Audrey Bolder. In september zullen de Try-Outs van start gaan en in oktober zullen de (halve) finalisten schitteren.

Het festival zelf vindt dit jaar plaats van 26 tot 28 oktober waarin de twee halve finales plaatsvinden op de eerste twee dagen en de finale het festival afsluit op vrijdag 28 oktober in de Stadsschouwburg. Hier zullen de Juryprijs, de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs worden uitgereikt. De drie finalisten zullen vervolgens een voetstappen in het theater zetten door middel van de Finalistentour.

Naast de shows van de deelnemers zullen er ook gastoptredens van verschillende bekende cabaretiers te bewonderen zijn.

Aanmelden en meer informatie
Meedoen? Aanmelden kan nog tot maandag 25 april. Voor de deelnamevoorwaarden, het aanmeldingsformulier en meer informatie, zie deze website of mail naar deelnemersbegeleiding@gscf.nl.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer