fbpx

Spaanse sferen bij Bodega y Tapas

Vrijdag 6 oktober was de grote opening van Bodega y Tapas. Matthijs Vinckemöller, de oprichter, claimt de beste tapas van Groningen te creëren, en combineert dit met een kleine maar knusse cocktailkaart.

Omdat het toch altijd een gedoe is of je voor € 2.- de patatas bravas neemt of voor € 3.- de inktvisringen pakt Bodega y Tapas het anders aan: onbeperkt eten. Voor € 17,50 (Di, Wo, Do & Zo) of € 22,50 (Vr & Za) per persoon kunt u onbeperkt genieten van lekkere hapjes en een knusse atmosfeer.

“Waarom nóg een tapas restaurant in Groningen?” vroegen we Matthijs.

Bij de studie bedrijfskunde leer je over consumer-pull and producer-push. Zijn tapas de nieuwste trend (zoals sushi) of heeft Spanje een overschot aan kleine hapjes sinds Catalonië dwars ligt? Matthijs vertelt dat hij lekkere tapas wil brengen. Geen ketens, geen opwarmgedoe, gewoon goed bereid door ervaren tapas-chefs.

eten Bodega y Tapas _2

Matthijs is al jaren de eigenaar van Grand Café de Biechtstoel, wat, zoals u weet, het restaurant  waar je hemelse gerechten onder het toeziend oog van de enorme collectie heiligenbeelden kan nuttigen.

Hij vertelde ons dat hij al een jaar of twee rondloopt met het idee om een tapaszaak te openen. Na vele reizen naar verschillende regionen van Spanje, plus het ervaren van hoe de Spaanse hapjes wèl geserveerd moeten worden, was Matthijs eruit: ik ga het zelf doen. Het pand waar Bodega Y tapas in zit bezat hij immers al.

Smaakpapil

Een kleine uitdaging was wel het menu aanpassen op de Nederlandse (Groningse) smaakpapil. Wij houden meer van bijvoorbeeld spare-ribs, en eten minder vis, vertelt Matthijs. Dit is echter helemaal gelukt, vinden we. De hapjes die rondgingen waren heerlijk, en ook wat we later nog zelf bestelden was echt super. De cocktails hebben we niet aangeraakt, maar afgaand op de sangria die uit de bodega was gekomen moeten deze ook goed zijn.

Aangezien we vermoeden dat het nieuws van goede tapas snel de ronde zal doen, raden we u aan om snel te reserveren.

Lodewijk bij Bodega y Tapas
Lodewijk bij Bodega y Tapas

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer