fbpx

Openingsvoorstelling Noorderzon bekend

Het zonnetje is er klaar voor en over vier maanden gaat Noorderzon van start. Tijd voor een update! Wij openen de 28ste editie van het festival met de nieuwste voorstelling van de veelgeprezen Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão. Met Inoah haalt de jonge Beltrão, die op spectaculaire wijze de danstaal van de hiphop revolutioneerde, opnieuw de straat naar het podium in zijn compromisloze aanklacht tegen gesloten grenzen.

Since ten years and more, the global reference point for contemporary hiphop. No-one even comes close to Brasilian choreographer Bruno Beltrão, a genuine genius of dance.
– Mark Yeoman, artistiek directeur Noorderzon

Over Inoah

Energiek, confronterend, compromisloos: Bruno Beltrão is terug! In 2009 maakten hij en zijn Grupo de Rúa al grote indruk op Noorderzon met de explosieve dansvoorstelling H3. Dit jaar is het aan de Brazilliaanse hiphopvirtuoos en choreograaf om de 28ste editie van het festival te openen. In de bijna elektrisch geladen voorstelling Inoah verkennen tien dansers de grenzen tussen hiphop, breakdance en moderne dans. Tegen de achtergrond van het corrupte Braziliaanse straatleven zoeken zij hun plek. Aanvankelijk aarzelend, letterlijk tastend in het duister, tot de onhoudbare spanning explodeert in een storm aan sprongen, salto’s en headspins. Inoah is zowel een intelligent pleidooi voor bewegingsvrijheid als een creatieve aanklacht tegen de beperking ervan door gesloten grenzen. Meer info klik hier!

Kaartverkoop 2018

De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. Voor vroege vogels gaat van 23 t/m 31 mei een selectie van voorstellingen tijdelijk in de verkoop. 23 juni (hoofdprogramma) en 23 juli (complete programma) zijn de volgende kaartverkoopmomenten.

23 mei t/m 31 mei | online voorverkoop voor een selectie voorstellingen
23 juni | start online voorverkoop hoofdprogramma
23 juli | start online voorverkoop volledige programma

 

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer