Noorderpoort trakteert Groningen op Hairspray de Musical


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Ter ere van het tien jarige bestaan presenteert ImpressFest van Noorderpoort Kunst & Multimedia van 20 juni tot en met 2 juli 2016 de internationale hitmusical Hairspray. De productie ligt geheel in handen van studenten, waarbij ze hulp hebben gehad van professionals uit het werkveld.

ImpressFest 2016
In 2016 bestaat Noorderpoort Kunst & Multimedia tien jaar en dat gaat uitbundig gevierd worden. Daarom pakt het Noorderpoort College tijdens ImpressFest, het jaarlijkse showcase festival voor examenkandidaten, extra groot uit met de internationale hitmusical Hairspray. De cast van de ‘feel good’ musical met een boodschap wordt ingevuld door studenten van Kunst & Multimedia. Ook speler er diverse professionals mee, zoals Marieke Klooster en Karin Noeken van Vrouw Holland en Hans Kroodsma (voorheen Tryater).

Studenten en professionals werken samen
Van vormgever tot artiest, podiumtechnicus tot evenementenorganisator en van muzikant tot filmmaker of gamedesigner: samen met professionals werkt elke richting binnen de school mee aan de realisatie van dit dertien dagen durende spektakel in de festivaltent achter de school. Met Hairspray bereidt het Noorderpoort haar studenten niet alleen voor op het echte werk in hun toekomstige sector, maar bieden zij hen tevens een podium om hun talenten aan de wereld te laten zien; een traktatie voor Groningen.

Hairspray de Musical
Baltimore, 1962. Tracy Turnblad is een grote meid, met groter haar en een nog grotere droom: haar weg te dansen naar nationale televisie, en tevens richting het hart van tieneridool Link Larkin. Met haar onbedwongen enthousiasme en hippe danspasjes weet zij zonder problemen een plekje in de The Corny Collins Show te bemachtigen, tot grote ergernis van de huidige ‘dance queen’ Amber von Tussle. De twee meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan om de kroon van Miss Hairspray te mogen dragen. Ondertussen is Tracy met behulp van haar nieuw gevonden roem aan het vechten voor de integratie van alle huidskleuren binnen de show.

Kaartverkoop
Hairspray de Musical is vanaf 20 juni 2016 te zien in de festivaltent op het veld achter Noorderpoort Kunst & Multimedia op Verzetsstrijderslaan 4 in Groningen. Tot en met 2 juli 2016 zijn er in totaal 14 voorstellingen. Kaarten zijn online te bestellen via deze website.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer