Kunst uit de kofferbak op de Grote Markt


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Op zondag 19 juni 2016 wordt de Grote Markt in Groningen omgebouwd tot een plein waar kunst, cultuur, muziek en lekker eten centraal staan. Tijdens ‘Kunst uit de kofferbak’ zullen tientallen kunstenaars hun talent aan de man brengen vanuit de kofferbak van een auto.

Op de zondagmiddag worden maar liefst 65 regionale kunstenaars verwacht die hun persoonlijke werken ten toon zullen stellen vanuit hun auto. Aan bezoekers de gelegenheid om de kunst van dichtbij te bekijken en deze wellicht ook tegen een schappelijke prijs mee naar huis te nemen. De aanwezige kunst zal onder verschillende prijsklassen vallen, van onder de €50 tot boven de €1.000; voor iedere smaak en budget wat wils.

Foodtrucks en singer-songwriters
Tussen het struinen langs de creatieve auto’s door, kan men zich voorzien van een hapje en een drankje bij één van de foodtrucks. Er zal een terras worden ingericht voor de consumerende bezoeker waar ook muziekliefhebbers welkom zijn. Enkele Groningse singer-songwriter talenten zullen optreden en het evenement voorzien van sfeervolle muzikale hoogstandjes.

Eventmanagers in spe
Het idee van het evenement in een initiatief van kunstenaar Stephen Beale. Maayke Glastra, Mireille Smits en Cornel van den Berg, drie studenten van de – door de Hanzehogeschool aangeboden – minor Eventmanagement klopten aan bij Gemeente Groningen en kwamen geïnspireerd door dit idee weer buiten. De eventmanagers in spe bedachten zelf de foodtrucks en singer-songwriters waardoor ‘Kunst uit de kofferbak’ een complete culturele belevenis beloofd te worden.

De Grote Markt zal van 12.00 tot 17.00 uur volledig in het teken staan van ‘Kunst uit de kofferbak’. Voor meer informatie en updates omtrent het kunstzinnige event, is een Facebookpagina en website gebouwd.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer