fbpx

MutliCulinair Food Festival 3 t/m 5 juni Groningen

Na een succesvolle eerste editie in 2014 vindt op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 mei 2015 de vierde editie van het  MultiCulinair Food Festival  in Groningen plaats.

Gedurende het Pinksterweekeinde kan men genieten van een ongekend culinair spektakel voor jong en oud waar een ruime selectie van foodtrucks en streetfood chefs hun keuken komen presenteren. Het knusse Bernoulliplein zal worden omgetoverd tot een gezellig en toegankelijk openluchtrestaurant met eten, drinken, live muziek en een kinderprogramma.

Het MultiCulinair Food Festival is hét culinaire en culturele food festival van Groningen en omstreken en wil de liefhebber van lekker eten op  laagdrempelige wijze laten proeven hoe rijk en divers de Nederlandse cultuur op culinair gebied is. De bezoeker kan voor schappelijke prijzen genieten van verschillende en verrassende gerechtjes uit alle delen van de wereld. Grieks, Koreaans, Indisch, Duits en Frans is een kleine selectie van de keukens die gepresenteerd worden.

Geniet van een goed glas wijn terwijl de DJ’s en bands zorgen voor een gezellige sfeer. Voor de jongste bezoekers van het evenement worden er op alle dagen leuke en leerzame workshops gegeven en is er uiteraard een springkussen.

European Street Food Awards

European Street Food Awards – voorronde in Groningen!

De European Street Food Awards heeft de samenwerking met Multiculinair Festival de samenwerking gezocht op Nederland te representeren. Tijdens een gastoptreden bij de Europese street food congres in Dortmund, zijn zij opgevallen dankzij hun visie op het fenomeen food festivals. Hierbij waren er organisatoren en foodtruckers uit heel Europa aanwezig. Het is een eer dat Richard Johnson, een prijswinnende schrijver voor the Guardian, organisator van the British Street Food awards en de dit jaar voor het eerst georganiseerde European Street Food Awards, Multiculinair persoonlijk heeft gevraagd de Nederlandse versie te hosten. Hierin komt de prachtige stad Groningen in een lijst te staan met steden als Londen, Barcelona, Parijs en Milaan, waar er ook voorrondes zullen plaatsvinden. Geen Amsterdam of Rotterdam, maar gewoon Groningen!

Tijdens Multiculinair Food Festival zal er door de bezoekers 3 dagen lang gestemd kunnen worden op hun favoriete foodtruck. De publiekswinnaar en mag kosteloos door naar de finale in Berlijn om te strijden om de titel: #1 European Food Truck. De finale zal op 30 september en 1 oktober worden gehouden in Berlijn, waarna de winnaar gekroond zal worden tot nr. 1 foodtruck van Europa en exposure krijgt in culinaire bladen en verschillende mediakanalen van alle deelnemende landen. Meer informatie over de European Street Food Awards is te vinden op:
www.europeanstreetfood.com

Het festival vindt wederom plaats op het Bernoulliplein te Groningen en is alle dagen gratis toegankelijk.
Kijk op www.multiculinairfestival.nl voor het hele programma. Het evenement is ook terug te vinden op facebook.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer