fbpx

Voltallige Noordpool Orkest bij Jazz te Gast

Na de geslaagde eerste editie in 2015 krijgt het bijzondere festival Jazz te Gast op 10 juni een ambitieus vervolg. Een keur van nationale en internationale artiesten speelt op 8 podia in de tuinen van de hoofdstraat De Gast in Zuidhorn. In de avond is er een groots slotconcert met het voltallige Noordpool Orkest. De artistieke leiding van deze editie is handen zijn van de beroemde Amerikaanse trompettist Dave Douglas samen met de gelauwerde gitarist Reinier Baas.

Jazz te Gast 2017 brengt eigenzinnige combinaties van topartiesten in de sfeervolle tuinen van De Gast bijeen. Dave Douglas (Artist in Residence) is samen met Reinier Baas (Artist Entrepeneur) verantwoordelijk voor de artistieke kern van het festival. Zij nodigen een groep vooraanstaande Nederlandse, Duitse, Zweedse en Amerikaanse jazzmusici uit om in korte tijd gezamenlijk gloednieuw materiaal te maken. In deze ‘Green House’ participeren o.a. Joris Roelofs, Nora Fischer, Michael Moore, Jonas Burgwinkel, Ben van Gelder en Petter Eldh. De musici komen op de dag voorafgaand aan het festival samen in het dorp en werken daar, in de huizen aan de Gast, aan nieuw materiaal in nieuwe combinaties. Zij presenteren dat de volgende dag aan publiek in korte, frisse concert sets in de tuinen aan de Gast. Ook zal speciaal voor het festival muziek worden gecomponeerd. Jazz te Gast is met deze opzet uniek in Nederland.

Naast deze ‘Green House’ spelen er ook ensembles als TBA, Sanem Kalfa & George Dumitriu & Demydczuk invites op Jazz te Gast en zal het Noordpool Troupe ft. Janne Schra optreden! Een speciale Talentstage, biedt ruimte aan aanstormend talent uit de omgeving.
’s Avonds vindt een samenwerking tussen de solisten van de ‘Green House’ en het Noordpool Orkest plaats. Kaarten voor dit unieke avondconcert zijn via de website voor €16,50 excl. servicekosten.

Festivalinformatie

Gratis dagprogramma
Zaterdag 10 juni 2017
Opening 13:30 uur
De Gast, Zuidhorn
www.jazztegast.nl

Slotconcert Noordpool Orkest & Guests

20:00 uur
Arnichem De Gast 13, Zuidhorn
€ 16,50 excl. servicekosten
Te koop via www.jazztegast.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer