fbpx

Kwalitatief, industrieel Stadscafe

Sommigen was het al opgevallen, sommigen ook nog niet. Sinds ruim een week is aan de Westerkade, in het oude pand van La Compangie, Stadscafé Double-A geopend.

Na ruim zes maanden verbouwen en inrichten opende het stadscafé op vrijdag 16 September 2016 haar deuren voor het publiek. Het is de eerste horeca zaak van compagnons Arend Haarsma en Arend van der Wal. De twee ondernemers hebben de handen ineen geslagen met een interieurontwerper en een installateur om hun visie op een horeca bedrijf te realiseren. Deze visie komt uit hun achtergrond als vastgoed ontwikkelaars in de retail en horeca sector. Zo ook uit persoonlijke ervaring weet Arend Haarsma te vertellen, “je moet kijken wat een toevoeging is op een dagje winkelen hier in Groningen, wat maakt een dag compleet. Een kop koffie tussendoor, of juist afsluiten met een bitterbal en lekker biertje”.

Inrichting

De industriële inrichting is minimalistisch en tegelijk zeer warm en uitnodigend. Binnen is er plaats voor honderd personen. Het terras aan de voorkant en zijkant van de zaak is goed voor nog eens veertig zit plekken. Het zij terras, wat overdekt is, zal het hele jaar rond open zijn. “We gaan het zij terras nog aankleden met planten en terraswarmers zodat mensen hier ook in de winter comfortabel kunnen genieten” verteld bedrijfsleider Sander Haarsma. Samen met chef kok Jacco Hoekstra zullen zij het runnen van dit stadscafé voor hun rekening nemen. Op dit moment is de kaart voornamelijk gericht op lunch, borrel happen en plates service, de bedoeling is om in een aantal maanden tijd ook een diner kaart te hebben om mensen ’s avonds te kunnen ontvangen.

Waar de naam vandaan komt, dat laten ze bij Double-A met een glimlach in het midden. Zou het gaan over het Hoge der Aa en Lager der Aa wat om de hoek ligt of toch de voorletters van beide ondernemers. Groningen is weer een mooie horeca zaak rijker! Een waar zowel winkelend publiek, studenten als zakelijke klanten goed kunnen toeven.

Auteur: Amedé Disbeschl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer