fbpx

Groninger Wijnfestival 2016

In het weekend van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober vindt het eerste Groninger Wijnfestival plaats in Der Aa-kerk.

Het festival telt 32 standhouders, van slijterijen en wijnhuizen tot importeurs, die in dit weekend de wijnliefhebbers van Groningen iets moois en interessants willen laten proeven en ervaren. Het grote aanbod op het festival toont wijnen uit de hele wereld. Wijnen uit de bekendere streken zijn te proeven zoals Frankrijk, Chili en Australië. Maar ook wijnen uit minder bekende streken zoals Georgië of Roemenië zijn te vinden op het festival. Dit brede aanbod aan wijnen biedt voor ieder wat interessants om te proeven dit weekend.

wijnfestival_3

Na het bezoek van het Whisky Festival begin dit jaar, kwamen drie ondernemers uit Groningen op het idee voor dit evenement. Marijke van der Ploeg (vinoloog), Edmond Wöltgens (Beans & Grapes) en Pol de Bruin (Brasserie Midi) troffen elkaar na een bezoek aan het Whisky Festival en vroegen zich af waarom zoiets nog niet werd georganiseerd met wijnen in Groningen, en zo geschiede.

wijnfestival_4

Eerste editie

De drie bleven niet onbeantwoord en de Groningse wijnliefhebbers gaven massaal gehoor. Het wijn festival mag dit weekend ruim twee duizend mensen verwelkomen in Der Aa-kerk. Het is op voorhand al zo’n succes dat hetzelfde weekend voor volgend jaar, vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober, al is geprikt voor de tweede editie!

wijnfestival_0

wijnfestival_2

Auteur: Amedé Disbeschl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer