fbpx

Kadepop 2016 een nieuw festivalterrein in andere sferen

Afgelopen weekend vond de lustrum editie van popfestival ‘Kadepop’ plaats op het voormalig SuikerUnie terrein in Groningen. Het tweedaags festival dat de afgelopen vier edities gevestigd was op het terrein van EMG Faktors, stond dit jaar op een nieuw en veel groter terrein, dit vormde een uitdaging voor zowel de organisatie als haar bezoekers.

kadepop-5

De gevarieerde line-up met bands als: De Staat, Haevn, Dewolff en Delikt, bracht een gemêleerde programmering op de podia en een even divers bezoekerspubliek op de been. De programmering was dit jaar af en toe wat merkwaardig, zo viel het afsluitende zaterdagavond optreden van ‘de Staat’ op de mainstage (binnenpodium) in het niet bij het feestje dat de mannen van Delikt bouwden met het publiek, op de Hooghoudt stage (buitenpodium). Met het spectaculaire slotoptreden van Typhoon nog in gedachten op Kadepop 2015, viel vooral op dat een groter terrein en grotere stages niet specifiek leiden tot een verhoging van de festivalsfeer. Daarnaast was het bandgeluid in de hal van de mainstage (betonnen fabriekshal) moeilijk onder controle te krijgen en was het er bloedheet.

kadepop-3

Over all zag het festivalterrein er een stuk ‘gelikter’ uit dan de voorgaande edities. Voldoende drink- en eetgelegenheden en veel zitjes door het grotere festival oppervlak. Toch waren ook daar wat problemen met, stroom, crowdmanagment en de magere toiletvoorzieningen voor zo’n groot evenement. De ruim 6000 bezoekers van deze lustrum editie konden zich mede dankzij het mooie weer op zaterdag en zondag vermaken met een dagprogramma van 14:00 uur tot en met de afsluitende afterparty tot 02:00 met DJ ‘De Rooie Jager’. De festivalzondag begon om 13:00 uur en Kadepop 2016 werd zondagavond afgesloten met slotact ‘My Baby’.

kadepop-6

Meer info: www.kadepop.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer