Kunst, muziek en scheepvaart tijdens afgelopen tweede editie ZomerWelVaart


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Afgelopen weekend, van 24 tot en met 26 juni 2016, trok het zomerfestival ZomerWelVaart maar liefst 15.000 bezoekers naar de Groningse kades. Met vele schepen die op doortocht naar DelfSail zijn, waren de havens en grachten goed bezet met ruim 100 verschillende boten.

Aangezien het welbekende DelfSail dit jaar begint op woensdag 29 juni, zijn er veel schepen op het water in aanloop naar het Sail-evenement van Nederland. Groningen was voor een velen een geschikte tussenstop. Bezoekers van het evenement kregen in vele schepen de kans een kijkje van dichtbij of binnen te nemen.

Muziek, kunst en eten
Het hart van ZomerWelVaart lag wederom op het Hoge en Lage der A in de binnenstad. Vele schepen werden omringt door muziek, kunst en foodtrucks. Op Podium Z werden het gehele weekend lang verschillende optredens gegeven van onder andere Haas, Moke en DJ Swoolish. Zondag stond het podium in het teken van jonge, Groningse talenten. Verschillende foodtrucks zorgden voor een bijpassend hapje en het drankje tijdens het zomerfestival; men kon er onder andere terecht voor sushi, barbecue, Aziatisch spicy en Franse crêpes. Langs het water van de A en de Noorderhaven toonden lokale kunstenaars in verschillende galerieën en expositieruimtes hun werken langs de ‘Kunstroute’. Het evenement was feest voor het hele gezin, kinderen waren welkom op het Kidsplein.

Markt
De 30 kramen van de Zeldzaam Mooie Markt presenteerden ‘een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen.’ Zoals de organisatie van ZomerWelVaart het omschrijft. Van illustraties tot kunst en van accessoires tot tassen en kleding; voor ieder wat wils.

Schepen
De historische schepen van Groningen trokken weer veel aandacht. De afgelopen dagen kon men er terecht voor verschillende activiteiten.

Op de Tromp was het programma aangepast op DelfSail, de Verhalen van Groningen namen het roer over en vulden het programma amusant in. Aan de ZK 4 Albatros was de scheepvaartliefhebber welkom bij demonstratie garnalen pellen en om een visje te eten. De Familietrouw – het oudste, nog in originele staat verkerende schip in de provincie Groningen en nog helemaal ‘zeilwaardig’ – was begaanbaar voor de rijke historie aan verhalen van dit schip. De Nicolaas Mulerius vormde dit weekend het toneel voor de geschiedenis van Delfzijl en omgeving, de Citius bevatte een podium voor shanty, seasongs en folk en aan boort van de Feije werden demonstraties van het knopen of boeten van netten gegeven.

Een wederom amusante programmering van het festival ZomerWelVaart – afgeleide van het WinterWelVaart – de organisatie blikt tevreden terug op de tweede editie van het festival.

Via: GIC
Foto: Facebook ZomerWelVaart

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer