Noorderpoort overtuigt met succesvolle Hairspray de musical


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Op woensdag 22 juni ging de musical HAIRSPRAY in première tijdens ImpressFest, het jaarlijkse showcase festival van Noorderpoort Kunst & Multimedia. De musical is georganiseerd ter ere van het tienjarige bestaan van de school.

De internationale hitmusical, georganiseerd, geproduceerd en gespeeld door studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia, ging afgelopen woensdagavond in première. Van vormgever tot artiest, podiumtechnicus tot evenementenorganisator en van muzikant tot filmmaker of gamedesigner: samen met professionals heeft elke richting binnen de school maanden gewerkt en gezweet om de voorstelling te realiseren. Het is de moeite dubbel en dwars waard. De muziek is swingend, het verhaal hartverwarmend en de cast buitengewoon enthousiast.

Reacties
De musical werd daverend ontvangen tijdens de eerste avond voor het grote publiek.

“Vrolijkheid overheerst, gestut door een overdosis liedjes en prille verliefdheden in een afgetekend jaren ‘60 portret dat zich ontrolt in Baltimore.” Een dag eerder werden er vier sterren toebedeeld door recensent Jacques d’Ancona in het Dagblad van het Noorden. “Productioneel stáát het resultaat. Ze slagen erin om factoren als kostumering, belichting, choreografieën en muziek (een lekker bandje op twee podia) gloedvol en verrassend te bundelen met audiovisuele elementen.”

De musical
HAIRSPRAY doet je in de jaren ’60 belanden, waar glitterjurken, hoge kapsels en vooral veel haarlak niet uit het straatbeeld zijn weg te denken. Tracy Turnblad is een grote meid, met een groter kapsel en een nog grotere droom: haar weg te dansen naar nationale televisie, en tevens richting het hart van tieneridool Link Larkin. Tijdens een bittere en muzikale strijd om de kroon van Miss Hairspray vecht Tracy voor deelname van iedereen, ongeacht huidskleur, binnen de show.

Nog zes voorstellingen
Hairspray is nog tot en met 2 juli te bewonderen in de festivaltent op het grasveld achter Noorderpoort Kunst & Multimedia, Verzetsstrijderslaan 2.

Voor de volgende voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar:
– dinsdag 28 juni om 20:15 uur
– woensdag 29 juni om 20:15 uur
– donderdag 30 juni om 20:15 uur
– vrijdag 1 juli om 20:15 uur
– zaterdag 2 juli om 15:00 uur en om 20:15 uur

Kaarten kosten €15,- per stuk en zijn te bestellen via www.hairspray.kunstmultimedia.nl.

Trailer musical HAIRSPRAY – Noorderpoort College Kunst & Multimedia

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer