Horeca moet vooral inzetten op diversiteit en kwaliteit


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

De horecabranche in de Stad Groningen moet serieus inzetten op diversiteit en kwaliteit. De groei van horecabedrijven is vooral de laatste jaren in de binnenstad van Groningen enorm toegenomen, maar om te kunnen overleven is inventiviteit en creativiteit van groot belang.

Deze boodschap kwam uit de mond van wethouder Paul de Rook die in de gemeente Groningen onder anderen verantwoordelijk is voor wat zich in het centrum van Groningen afspeelt.

‘’Bezoekers komen niet meer alleen maar naar de stad Groningen om te winkelen. Een gevarieerd horeca-aanbod is zeker zo belangrijk zo niet belangrijker geworden’’, aldus de wethouder.

De D66-politicus sprak tijdens de opening van de achtste editie van de Horecabeurs Noord Nederland die ook dit jaar weer duizenden werkgevers en werknemers in de horecabranche naar de Martinikerk in de binnenstad van Groningen bracht. De beurs is vooral bedoeld om van elkaar te leren, informatie op te doen en nieuwe concepten te leren kennen.

HBNN 30-09-2019
© Fotograafniels.nl

Veiling

Nieuw op deze achtste editie was een veiling van producten van landbouwbedrijven uit de regio waarop horecabedrijven konden bieden.

Volgens beursorganisator Joris van Berkel een groot succes. ,,We brengen op deze manier producenten in de buurt in contact met de afnemers in hun regio.’’

Traditiegetrouw komen werknemers in de horecabranche elkaar tegen in een competitie wie zich de beste barista, beste biertapper of beste kok uit de regio en van de beurs mogen noemen. Paul Smit van Mocca d’Or mag zich na maandag de beste barista noemen.

Koen Hoiting van café Hooghoudt tapte het beste biertje en mag naar de landelijke finale tijdens de Horecava in Amsterdam. Niek Bannink van Bistro Boys schrijft de titel van beste kok van Noord Nederland in de competitie Klaar Af Kook op zijn naam.

 

Klaar Af Kook 30-09-2019
VLNR: Martin Kooijker –  Restaurant de Molenaar (2) – Nick Bannink – Bistro Boys (1: Beste Kok Noord Nederland) –  David Thijssen – Culinaire vakschool (3) © Fotograafniels.nl – Klaar Af Kook
NNBK 30-09-2019
VLNR: Erhan Dizbay (2) – Paul Smit (1: Beste Barista NNBK) – Gerard van Dijk (3) © Fotograafniels.nl – Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen
Tapwedstrijden 30-09-2019
VLNR: Rohan Hoeksma – Beachclub Lemmer (2) – Koen Hoiting – Grand Café Hooghoudt (1: Beste Tapper) – Sander Meeter Beachclub Lemmer (3) © Fotograafniels.nl – Tapwedstrijden

 

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer