Hooghoudt verbouwt nu eigen jeneverkruiden


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Sinds enkele maanden is de familie distilleerderij Hooghoudt bezig met het verbouwen van eigen kruiden in een persoonlijke kruidentuin. De kruiden groeien op Borg Ewsum in Middelstum, het landgoed dat in beheer is van Het Groninger Landschap. Op deze manier zullen de jenevers van Hooghoudt worden verrijkt met eigen verbouwde, lokale producten.

Hooghoudt legt met de kruidentuin de nadruk op het ambachtelijke proces en de rol van 100% natuurlijke producten in haar jenevers. Het Groningse karakter van Hooghoudt is een mooie regionale verbinding met de kruidentuin op het landgoed van Het Groninger Landschap.

Samenwerking
Arno Donkersloot, directeur van de distilleerderij, legt uit: “Toen ik vijf jaar geleden bij Hooghoudt kwam, werd er hard gewerkt, maar te weinig verteld. Terwijl er een prachtig historisch en ambachtelijk product gemaakt wordt in de distilleerderij. Dat ambacht en de kracht van natuurlijke producten willen we nu weer met iedereen delen. Het liefste op een manier die past bij onze regionale verbondenheid. Borg Ewsum is de perfect plek om de rijkheid van jenever te laten zien.”

Ook directeur van Het Groninger Landschap, Marco Glastra, is erg blij met de samenwerking. “Wij zijn altijd op zoek naar betrokken, Groninger bedrijven waar we samenwerkingen mee aangaan. Dit project met Hooghoudt is een uniek voorbeeld van hoe je elkaar als Groningse organisaties kunt versterken. Door landgoed Ewsum en haar historische tuinen te koppelen aan de jenever van Hooghoudt, ontstaat er een uniek Gronings product. Een product waarvan de kruiden bij een historische borg worden geoogst.”

Kruidenleverancier
De originele kruidenleverancier van Hooghoudt, Jacob Hooy, blijft daarnaast gewoon leveren. De lokale producten zijn een toevoeging waarmee de komende tijd met jenever geëxperimenteerd gaat worden.

Hooghoudt kruiden tuin lavendel
Foto’s: Facebook Hooghoudt

 

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer