Groningse voorpremière ‘Noma, my perfect storm’


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Afgelopen maandag 9 mei verzamelden zich voor het filmhuis Images/Groninger Forum in Groningen diverse ondernemers en chef-koks om de voorpremière van de film Noma, my perfect storm te bekijken. Het initiatief van deze verbindende avond ligt bij Bos&Bos Catering en is mede mogelijk gemaakt door partner DeliXL.

De film betreft een documentaire over René Redzepi, chef van het ‘Beste Restaurant Van De Wereld 2014’, het Deense Noma. Het restaurant heeft inmiddels vier keer de titel mogen ontvangen wat verschillende invloeden heeft gehad op de gelegenheid, haar succes en haar chef. Via Noma, my perfect storm krijgt de kijker een unieke blik in de keuken van het wereldbekende restaurant in Kopenhagen.

Indrukwekkend
Renske Bos opent de première met een kort praatje waarna men onder het genot van een luxe hapje en een wijntje kan genieten van de film. “Deze documentaire was een stuk milder.” waarin ze verwijst naar de vorige editie van dit evenement. Vorig jaar draaide een wat meer pikantere documentaire Sergio Herman: Fucking perfect, maar desalniettemin was de film over Noma niet minder indrukwekkend; voor vele ondernemers en koks een grote inspiratie. Het idee is om – afhankelijk van het aanbod van documentaires – dit soort première-avonden jaarlijks te organiseren.

Uitnodiging
Op de stoelen lagen uitnodigingen voor de wedstrijd Klaar Af Kook. Remko Fuchs van DeliXL maakt duidelijk dat de kookwedstrijd op 3 oktober 2016 (Horecabeurs Noord Nederland) een mooie uitdaging is voor (chef-)koks om de kennis en het kunnen te testen en ervaring en inspiratie op te doen.

Lekker makkelijk
Het idee achter deze avond was om mensen met dezelfde passie bij elkaar te brengen, elkaar te laten ontmoeten en hen te verbinden. Bos koos voor de horecavrij-dag (maandag) en daarom moesten de genodigden ook lekker kunnen genieten, zonder al te moeilijk te doen. “Gewoon gezellig, lekker makkelijk! We verwachten niemand in pak, het is tenslotte je vrije dag.” Aldus de eigenaresse van het cateringbedrijf. “Het is mooi om een luxe hapje te kunnen aanbieden, maar na de film is het ook gewoon bier en bitterballen.” En daar houdt ook iedereen van. Renske Bos wordt van alle kanten uitgebreid bedankt.

Uitnodiging Klaar Af Kook DeliXL

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer