EMG maakt comeback op Suikerunieterrein


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

De evenementenlocatie EMG komt terug, dit keer op een andere plek: het Suikerunieterrein in Groningen. De stichting wil een podium bieden voor verschillende muzikanten, bands en genres en komt met een eigen restaurant en duurzame boerderij-tuin.

Aan het randje van Groningen, in de monumentale graansilo aan het Eemskanaal 48, vestigde zich tot 1 november  2015 EMG Faktors. Tot dat er brand uitbrak, wat een einde betekende voor de activiteiten en evenementen in het pand. Het gebouw is eigendom van de Gemeente Groningen en is inmiddels verkocht aan een projectontwikkelaar die plannen heeft om studio’s en kantoorruimtes te bouwen en ruimte wil geven aan kleine horeca.

De nieuwe locatie
De nieuwe plek op het Suikerunieterrein moet dezelfde sfeer krijgen als de locatie aan het Eemskanaal, meldt het Dagblad van het Noorden. Het idee is om een industriële uitstraling te ontwikkelen en duurzaam te bouwen. EMG wil samenwerken met lokale bedrijven zoals Groningse brouwers om de streekbieren te promoten. Het restaurant zal rauw kwaliteitsvoedsel en goede flessen serveren, noemt Chris Garrit in het DvhN. De tuin moet een ontspanningsplek worden met het karakter van een stadsboerderij, daarbij zijn bijenkasten een mooie aanvulling en wil men het liefst ook nog twee koeien grootbrengen.

Podium
Qua muziek zullen met name blues-, jazz-, en jaren ’50 Rock ’n Roll-liefhebbers welkom zijn. De plek moet het idee van een open podium gaan vormen voor de stadse bands en groepen die bijvoorbeeld niet bij Vera of Simplon terecht kunnen. Volgens Alieke Rademaker van EMG richt de organisatie zich vooral op 25-plussers, de leeftijdsgroep boven de studenten. Daarbij is EMG ook reeds een samenwerking aangegaan met een Rock ’n Roll-dansschool, dat beloofd een swingend gebeuren te worden. In tegenstelling tot collega-locaties Paradigm en Psy-Fi in dezelfde buurt, zullen hier geen elektronische klanken te horen zijn.

Onderhandelingen
Al sinds december 2015 had het duidelijk moeten zijn wat er gebeurt met het oude pand aan het Eemskanaal. Maar volgens Garrit is het contract wat betreft de locatie nog steeds niet opgezegd. De onderhandelingen zijn nog bezig, maar het gaat langzamer dan verwacht in verband met de monumentale oorsprong van het gebouw. Desondanks, zal het binnen korte termijn opgelost zijn volgens de gemeente.

EMG hoopt in de zomer van 2017 los te kunnen op het Suikerunieterrein. Voorafgaand zal de stichting een crowfundingscampagne opzetten om te vele ideeën en plannen financieel te kunnen realiseren.

Foto: locatie Eemskanaal – Facebook EMG Faktors

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer