Kandidaten Nachtburgemeesterschap bekend


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Groningen zet haar zoektocht naar de nieuwe Nachtburgemeester voort. Op de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 april zijn de kandidaten van de Nachtburgemeester verkiezing 2016 bekend gemaakt. Er kan gestemd worden tot 16 mei, waarop op 18 mei de titel vergeven wordt aan de meest passende persoon voor deze rol.

Enkele weken terug kwam naar voren dat vele partijen bezig waren om de contest van de grond te krijgen. Dit jaar organiseert de stadsblog Sikkom de verkiezing. De blog vind het belangrijk dat Groningen een goede, betrokken nachtburgemeester krijgt na de aftredende Chris Garrit. “Een stad die zo prat gaat op het nachtleven, kan niet zonder vertegenwoordiger, verbinder en bruggenbouwer tussen de nacht en de dag.”

Kandidaten
De potentiële nachtburgemeester stellen zich als volgt voor in het Dagblad van het Noorden:

– Oelinda de Vries | 22 | Net student af en veel bezig met schrijven
“Vaak hoor ik dat er niets moet veranderen aan het Groninger nachtleven, dat het geweldig is. Maar ik denk dat er nog een gat zit tussen de oude garde en de nieuwkomers. Elk jaar zijn er nieuwe studenten die nog geen band hebben met de gevestigde orde als de kroegbazen. Ik denk dat we daar wat aan kunnen doen en zo de saamhorigheid in de stad kunnen vergroten. Zelf ben ik vaak te vinden op plekken als Het Pakhuis, Wolter Wolters, de nieuwe club Oost en de Warhol. Mensen kennen me als nachtdier en feestbeest. Ik weet waar het nachtleven om draait en ben overal te vinden.”

Hubert Nauta | 55 | Draait twee cafés en is oud-directeur van poppodium Simplon
“Groningen heeft een unieke positie. Elk jaar verwelkomen we duizenden nieuwe inwoners en er gebeurt heel veel. Maar we zijn niet altijd even trots. Dat mogen we best wat meer zijn. Veel moet er niet veranderen aan het nachtleven. We moeten vooral zorgen dat het aanbod divers blijft, dat er voor iedereen iets is. Niet alleen feestcafés en een drankgelag. Verder moeten we grote evenementen als Eurosonic houden. Je hoort wel eens mensen zeggen dat het te groot wordt voor Groningen. Dat is het ergste wat je kunt zeggen. Dan moeten we de stad maar wat oprekken.”

Merlijn Poolman | 28 | Draaide tot vorig jaar Subsonic en is nu programmeur van Simplon
“Organisatoren in Groningen zouden de programmering meer moeten afstemmen. Soms zitten ze elkaar in de wegen zijn er op één avond meerdere dingen in hetzelfde genre, terwijl we vissen in een relatief kleine vijver. We zijn al bezig met een gezamenlijke online agenda om dat te verbeteren. Groningen is de stad met de late sluitingstijden, maar het zou goed zijn als we ook de vooravond aantrekkelijk maken. Ik merk ook dat ik de volgende dag veel capabeler ben als ik om tien uur de stad in ga en om twee uur weer naar huis. Als het al vroeg leuk is in de stad, komt het publiek wel eerder.”

– Annemiek Rosaria | 26 | Managet opkomende artiesten en organiseert benefietconcerten tegen kinderarmoede in het hele land
“Veiligheid vind ik belangrijk in het nachtleven. De afgelopen jaren heb ik best veel geweld gezien op straat. Mensen zien politie en beveiligers wel staan, maar weten niet precies wat ze doen. Het zou goed zijn als we het publiek daar meer van op de hoogte brengen. De programmering in de stad kan soms wat multicultureler. Je ziet vaak podia met alleen pop of alleen urban, terwijl ik denk dat mengen vaak heel goed werkt. Ik denk dat ik de schakel kan zijn tussen jongeren en volwassenen. Ik heb wat politieke ervaring, ben ondernemer en organiseer evenementen.”

– Beniamino Bescotti | 47 | Houdt zich bezig met muziek en heeft een online radioprogramma
“We denken vaak aan de binnenstad, maar we moeten vooral de buitenwijken niet vergeten. Voor jongeren daar wordt wel iets gedaan, maar niet genoeg. Meer jongerencentra zou goed zijn voor de wijken. Met verschillende organisaties zouden we die moeten opzetten. De vorige keer deed ik ook mee aan de verkiezing en mijn punten blijven overeind. De veiligheid in de stad kan beter. Belangrijk daarvoor is de samenwerking tussen portiers en de politie. Zelf kom ik vaak in cafés in de stad. Ik bezoek geregeld jam-en bluessessies en ga vaak naar Pino, een multicultureel centrum.”

kandidaten nachtburgemeester
v.l.n.r.: Oelinda de Vries, Hubert Nauta, Merlijn Poolman, Annemiek Rosaria, Beniamino Bescotti | Foto’s via Facebook

Selectie
Komende week gaat de website www.nachtburgemeester050.nl online met daarop profielen van de vijf kandidaten, een introductiefilmpje van de kandidaten en de mogelijkheid om vragen te stellen. Via de website kan door het publiek gestemd worden op de favoriete kandidaat. De stemming loopt tot en met 16 mei en geldt als raadgevend richting de vijfkoppige jury, bestaande uit stakeholders van de Groninger nacht, die uiteindelijk beslist wie de nieuwe nachtburgemeester moet worden voor de periode 2016 – 2018.

Verkiezingsavond
De avond van de verkiezing wordt gehouden in Huize Maas; een feestelijke avond met livemuziek waarop de kandidaten zichzelf presenteren, de laatste raadgevende stemming gehouden wordt en waarop om 00.00 uur de jury de nieuwe nachtburgemeester bekend zal maken. Toegang tot deze avond is gratis.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer