Swingin’ Groningen vult de stad met cross-over muziek en nieuw talent


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

De 22e editie van Swingin’ Groningen komt eraan. Komende 16, 17 en 18 juni kunnen muziekliefhebbers genieten van (inter)nationale jazz, soul en andere cross-over muziekstijlen zoals dance, funk en groove. Men kan onder andere terecht bij verschillende podia in de binnenstad, de Northern European Jazz Talent Contest en het StadsKabaal.

Swingin’ Groningen biedt weer een uitgebreid programma aan in het derde weekend van juni 2016. Hierbij wordt aandacht besteed aan zowel bekende artiesten als aanstormend talent die verdeeld staan over podia aan het Waagplein, het Broerplein, de Ellebogenbuurt, het Uurwerkersplein, het Zuiderdiep en op vrijdagavond bij het schip Ludina van café De Toeter.

Talent Stage
Tijdens de Northern European Jazz Talent Contest strijden jonge talenten ‘lichte muziek’ om de Energizing Future Talent Award. De conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Tallinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen vaardigen voor deze wedstrijd enkele uitspringende talenten af. Op donderdag 16 juni vanaf 19:30 uur zal het News Café podium bieden aan deze internationale talenten.

De dag ervoor, op 15 juni, wordt duidelijk wie voor Groningen mee mag doen. Dit wordt bepaald tijdens de Local Pre Round: een wedstrijd voor de laatste finaleplek tussen een aantal door het Prins Claus Conservatorium gekozen kandidaten. Vanaf 20:00 uur is de Local Pre Round te volgen in café Buckshot.

Daarnaast zijn op de verschillende aangegeven podia op vrijdag en zaterdag enkele aanstromende en opkomende muziektalenten te bewonderen. Zie hier het programma voor vrijdag en zaterdag.

Round Town Jazz
Zaterdagmiddag 18 juni wordt het in Groningen extra gezellig om te winkelen. Swingin’ Groningen biedt in samenwerking met het Fonds Ondernemend Groningen en de Groningen City Club in zes winkels in het centrum een muzikaal programma met cross-over jazzmuziek aan, tussen 14.00 en 18.00 uur. Zodra de winkels die meedoen bekend zijn, is dit te vinden op deze pagina.

StadsKabaal
Op diezelfde middag is het op het Broerplein weer tijd voor StadsKabaal. Tientallen kinderen, jongeren en volwassenen uit stad en provincie zijn druk bezig om een prachtig concert voor te bereiden. Een unieke kans om kinderen en jongeren met verschillende sociaal-culturele achtergronden samen iets moois te laten creëren. Dit jaar onder begeleiding van muzikant en zanglerares Anne-Lie Persson.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer