fbpx

50 jaar KEI-week in Groningen

Donderdag 21 augustus 1969, de start van de eerste introductieweek voor eerstejaarsstudenten in Groningen en de start van de eerste KEI-week. In 1969 nog met 1600 deelnemers, inmiddels jaarlijks met meer dan 5000 deelnemers is de KEI-week een begrip in Groningen. In 2018 wordt die voor alweer de 50e keer georganiseerd.

Al 50 jaar wonen student en stadjer samen in de mooiste studentenstad van Nederland. Dit willen we dan ook met hen vieren van 13 tot en met 17 augustus. De KEI-week is voor iedereen en iedereen is dan ook welkom tijdens de grootste introductieweek van Europa, aldus de voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI, Marc Boels.

Dat de KEI-week voor iedereen is, is het koningshuis ook niet ontgaan. Zo liepen prins Bernhard en prins Maurits mee met de KEI-week van 1989.

Jubileum

Tijdens de KEI-week zal er de hele week aandacht worden besteed aan het 10de lustrum van Stichting KEI. Speciaal voor het 50-jarige jubileum wordt het ‘Lustrumfestival: KEI at the Beach’ georganiseerd. Op donderdag 16 augustus is dan ook iedereen welkom bij de Kardingerplas om dit jubileum te vieren. De historie van 50 jaar KEI zal met name in de aankleding te zien zijn op het lustrumfestival.

Tijdens het festival kun je dansen op verschillende soorten muziek, is er genoeg gelegenheid om te relaxen en zijn er leuke activiteiten voor iedereen. Daarnaast wordt op het festivalterrein onder andere aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo vind je er ‘The Green Corner’ waar allemaal duurzame initiatieven en activiteiten te vinden zijn. Daarnaast kunnen de deelnemers zelf meehelpen om energie op te wekken, dat direct gebruikt wordt voor het licht en geluid op het podium. We hebben tropisch weer besteld, dus kom langs en geniet van deze heerlijke dag!

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer