Koken met de Markt zaterdag 24 juni 2017

Download hieronder het recept in PDF

Kookwedstrijd op de vismarkt

Koken met de markt

Klaar Af Kook, inmiddels een vast begrip op de Horecabeurs Noord Nederland, gaat de markt op! De kookwedstrijd waarbij koks binnen een bepaald tijdsbestek een gerecht moeten bereiden en presenteren, vindt dit jaar voor het eerst plaats op de Vismarkt in Groningen.

Programma

Tijd Ronde Taak
11:00 uur – 11:30 uur ronde 1 Teams kopen producten op de markt
Roeland Schaap VS Michiel Koster
The Pool VS De Pijp
11:30 uur – 12:00 uur ronde 1 Klaar Af Kook
Roeland Schaap VS Michiel Koster
The Pool VS De Pijp
12:00 uur – 12:30 uur ronde 2 Teams kopen producten op de markt
Dennis Brouwer VS Nelson de Brock
De Stadstuin VS De Postwagen
12:30 uur – 13:00 uur ronde 2 Klaar Af Kook
Dennis Brouwer VS Nelson de Brock
De Stadstuin VS De Postwagen
13:00 uur – 13:30 uur ronde 3 Teams kopen producten op de markt
Elvis Mesic VS Thijs Keurentjes
Drie Gezusters VS La Martina
13:30 uur – 14:00 uur ronde 3 Klaar Af Kook
Elvis Mesic VS Thijs Keurentjes
Drie Gezusters VS La Martina
14:00 uur – 14:30 uur Bekendmaking finalisten
14:30 uur – 15:00 uur finale Teams kopen producten op de markt
15:00 uur – 15:30 uur finale Klaar Af Kook
15:30 uur – 16:00 uur uitreiking Prijsuitreiking finale
16:00 uur – 17:00 uur Sushi rollen met de chef van IMONO (beste sushi restaurant 2015)

 

In het kader van de terugkomdag voor Groningers ‘Groninginnedag’, organiseert Klaar Af Kook de editie: “Koken met de markt”. Deze openlucht kookwedstrijd waarbij zes koks (werkzaam in de horeca) strijden om de titel ‘Beste kok van de markt’, vindt op zaterdag 24 juni 2017 plaats tussen de marktkramen van de Groninger Vismarkt. Voor de winnaar ligt een ‘golden ticket’ klaar om deel te nemen aan de Klaar Af Kook wedstrijd tijdens de 6e editie van de Horecabeurs Noord Nederland op maandag 2 oktober 2017.

Kookwedstrijd

Het wedstrijdverloop van ‘Koken met de Markt’ zal bestaan uit drie rondes waarbij twee professionele koks tegen elkaar koken en een finale waarin de twee koks met de meeste punten tegen elkaar strijden om de felbegeerde titel Beste kok van de markt en een ‘golden ticket’ voor Klaar Af Kook.
Tijdens ‘Koken met de markt’ worden koks uitgedaagd een maaltijd te bereiden met producten van de Vismarkt, in combinatie met producten van onze partner Bidfood.

Elke ronde zal bestaan uit een rood team (kok 1) en een groen team (kok 2). Binnen 30 minuten dienen de teams met een rode of groene ‘Klaar Af Kook’ boodschappentas, producten te kopen op de beste en mooiste markt van Nederland, de Groninger Vismarkt. Elk team heeft een budget ter beschikking van €20.-, om een uniek gerecht te maken en te presenteren aan de jury en bezoekerstafel.
Voor het inkopen van de producten op de markt heeft elk team 30 minuten de tijd. Als alle producten ingekocht zijn, wordt er 30 minuten gekookt met behulp van inductieplaten en een gedeelde oven. Na in totaal 60 minuten zullen de maaltijden geserveerd worden voor een professionele jury en een bezoekers tafel. De jury beoordeelt de maaltijd volgens dezelfde criteria als ‘Klaar Af Kook’ en onze presentator zal vier mensen uit het publiek vragen om de maaltijden ook te proeven.

Receptuur

De samenstelling van de gerechten die deze dag door de deelnemende koks worden bereid, zal direct na uitserveren aan de jury en publiekstafel geüpload worden naar onze website. Zo kan elke bezoeker van ‘Groninginnedag’ het receptenlijstje downloaden op zijn telefoon en de producten direct kopen op de Vismarkt. De deelnemende koks zullen daarbij aangeven waar deze producten op de markt zijn gekocht en hoe ze in de gerechten te verwerken zijn.

 

Partners:

Klaar Af Kook

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer