fbpx

Wie wordt Noord Nederlands Kampioen Biertappen?

Op maandag 2 oktober gaan biertappers uit Noord Nederland met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de finale van het NK Biertappen. Bij de Horecabeurs Noord Nederland zijn alle voorbereidingen getroffen om de horecakampioenen uit de regio Noord Nederland te laten schitteren.

De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. In totaal worden op circa 50 locaties in heel Nederland regionale wedstrijden georganiseerd. Ruim 1.000 biertappers gaan de strijd met elkaar aan om uiteindelijk in de landelijke finale te komen in januari 2018. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

Meedoen?

Als je werkzaam bent in de horeca kan je kosteloos meedoen aan de tapwedstrijd. Inschrijven kan via de website.

Jury

Bij de Tapwedstrijd Noord Nederland beoordeelt een vier koppige jury alle deelnemers om ervoor te zorgen dat de beste biertappers doorgaan naar de finale.

Remco Glas: “Het animo is groot en daardoor moeten we streng zijn.”

De finalisten in de landelijke finales worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilbèr Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt en Ivo Thijssen.

Wedstrijd

Per tapwedstrijd, die volgens een vast protocol en kwaliteitseisen wordt georganiseerd, gaat de beste tapper door naar de finale die in januari 2017 op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam plaatsvindt.

erwin-stokmans-beachclub-lemmer-tapwedstrijd-noord-nederland
© Fotograafniels.nl – Erwin Stokmans in actie – Beachclub Lemmer – Tapwedstrijd Noord Nederland -2016

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer