fbpx

Bellami’s een stukje Frankrijk in de Kromme Elleboog

De Kromme Elleboogbuurt in Groningen is een pareltje rijker. Vanaf vandaag, 5 september 2017 om 17:00 uur, is Bellami’s – Bar à Manger geopend. Eenmaal binnen, waan je je in een klassiek Frans ingerichte bistro waar je welkom wordt geheten voor de lunch, de borrel en het diner. 

Eigenaren Maeyke Schooljan en Sebastiaan Schokker hebben een hectische tijd achter de rug om de ‘Bar à Manger’ te maken tot wat het nu is.

“Vijf minuten voordat we de deuren open gooiden, zagen we zelf pas hoe het er uiteindelijk uit zag.” Aldus, een trotse Sebastiaan.

Het klassieke zwart-wit interieur met oude spiegelwand doet denken aan een jaren ’30 grand-café in Parijs. De details zijn onmisbaar. De grote eye-catcher in het geheel is de centraal geplaatste, handgemaakte zinken bar. Daar omheen staat een verscheidenheid aan chique meubilair wat doch heel toegankelijk en comfortabel is.

Bellamis-Bar-a-Manger-Foto-3

Inspiratie

Een stukje van het zwart witte behang en de bekende glas-in-lood ramen van het pand waren de inspiratie voor het geheel, vertelt Maeyke. “Een pand heeft zijn eigenschappen en kenmerken. Net als een mens. Dat moet je niet willen veranderen, maar juist respecteren.” Het is dan de kunst om die karakteristieken hun verdiende aandacht te geven. Zo gezegd, zo gedaan. “Ik ben zo blij met hoe het allemaal samenkomt.”

Bellamis-Bar-a-Manger-foto-9

Passie & ervaring

Beide personen hebben passie voor en ervaring in de Groninger horeca. Zij, oud-eigenaresse van Grand Café Hooghoudt en Brasserie Bij van Boven, hij enkele jaren geleden populair barkeeper bij onder andere Café Wolthoorn & Co. Samen hebben ze de Luxury Bed & Breakfast genaamd ‘Picon Suite‘ in de Turftorenstraat gerund. Waar vervolgens eerst plannen bestonden om te vertrekken naar Maastricht, werd toch uiteindelijk besloten in Groningen te blijven toen hen bekend werd dat het pand van restaurant Muller vrij kwam.

Bellamis-Bar-a-Manger-foto-8

Frans menu

De aperitief & delicatessenbar maakt vandaag haar menu bekend, gebaseerd op de Franse keuken. Naast de vaste bistrokaart worden er dagelijks minstens zes ‘plats du jour’ aangeboden, afgestemd op het dagaanbod en seizoen. Tot nu toe zijn we in ieder geval enthousiast gemaakt met een aperitief van kwark, Munster, walnoot en bieslook. Ook mochten we even proeven van een bisque van garnalen met room en belooft Bellami’s mooie vleeswaren en met name kazen met bijpassende wijnen te gaan presenteren. Dat smaakt naar meer. Vanaf vrijdag 8 september is Bellami’s geopend voor de lunch.

Bellamis-Bar-a-Manger-foto-1

Bellami’s – Bar à Manger
Grote kromme elleboog 13
9712 BJ Groningen
Tel: 050-3183208

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer