Vier keer Groningen in de Café Top 100

2e ronde Café Top 100 2019: Noord-Holland, Rotterdam en Nijmegen heersen


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

De eerste ronde van de Café Top 100 2019 is achter de rug. Vakjuryleden hebben alle cafés die zich ingeschreven hebben bezocht. 125 cafés gaan door naar de 2e ronde. Vier van de negen ingeschreven Groningse bedrijven zijn door naar de 2e ronde, Bierlokaal Café De Koffer, Café De Oude Wacht, De Toeter en Speciaalbier Café Pintelier. De meeste cafés komen uit Noord-Holland en Zuid-Holland. Kijkend naar de steden steken Rotterdam en Nijmegen qua aantal cafés ver boven de rest uit.

De vakjuryleden van de Café Top 100 zijn op pad geweest, hebben hun rapporten ingeleverd, deze zijn nagekeken en beoordeeld door de hoofdjury. Kortom: ronde 1 van de Café Top 100 2019 zit erop.

cafe-top-100
Café Top 100

Alle windstreken

Alle deelnemende cafés hebben bericht gekregen of ze door zijn of niet naar ronde 2, waarin de mystery guests de cafés zullen bezoeken. 125 cafés zijn door naar die tweede ronde. Die komen uit alle windstreken, alle twaalf de provincies zijn vertegenwoordigd. Maar Noord-Holland springt er bovenuit met 25 cafés, op de voet gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 24 en 22 zaken.

Mystery guest

In ronde 2 wordt de top 125 opnieuw bezocht, dit keer door een mystery guest. Dit bezoek zal onaangekondigd en anoniem plaatsvinden. Mystery guests zijn getrainde gasten die beoordelen door de ogen van de consument. De mystery guests worden ingezet door een bureau dat gespecialiseerd is in kwalitatief onderzoek met mystery guests.

Bruincafé-grandcafé

De Café Top 100 gaat in 2019 voor het eerst bruincafés en grandcafés apart beoordelen. Er zal wel één lijst verschijnen, maar cafés worden op deze manier beter beoordeeld op de zaken die ze zijn. Hoe gaat dat in z’n werk en waar let de jury op bij welk type café?

Of een café als grandcafé of als bruincafé beoordeeld wordt, dat bepaalt een café helemaal zelf. Bij het inschrijvingsformulier geeft de ondernemer zelf aan of hij een grand- of een bruincafé heeft. Op basis daarvan krijgt het jurylid de vragen te zien voor die categorie. Veel vragen zullen hetzelfde zijn: zo dient de gastvrijheid, de netheid, het uitserveren en meer van dit soort onderdelen uiteraard in elk café top te zijn. Maar besloten is dat bij bruincafés de nadruk iets meer op bier gelegd wordt en dat bij grandcafés het eten een iets grotere rol zal spelen.

Meer weten over de Café Top 100 en waar de jury op let? Lees hier verder

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer