fbpx

Unieke samenwerking tussen Fa. Dikkers en Lijfering

Per 1 september 2016 zijn Slijterij Fa. Dikkers en Lijfering Drankengroothandel een unieke samenwerking aangegaan. Zo combineren beide bedrijven meer dan 300 jaar gezamenlijke ervaring. De groothandelsactiviteiten van Dikkers worden geïntegreerd in die van Lijfering Drankengroothandel. Daarnaast gaan beide bedrijven samen verder met Wijnhandel Dikkers.

In de bijlage leest u over hun familiegeschiedenissen, waaruit blijkt dat deze bedrijven veel overeenkomsten hebben. Door de combinatie van hun sterke punten verwachten zij uit te groeien tot een karakteristieke groothandel in dranken en overige artikelen.

EFFICIENTIE & OPTIMALISATIE

Deze samenwerking zorgt voor meer efficiëntie en verdere optimalisatie van de specialismen van Lijfering Drankengroothandel en Slijterij Fa. Dikkers. Zo kan het fijnmazige distributienetwerk in het noorden van Nederland worden geoptimaliseerd. Bovendien zorgt de krachtenbundeling voor een nog hoger serviceniveau en nog breder assortiment in bieren, frisdranken en gedistilleerd. Daarnaast vindt er een grote verdiepingsslag in de wijnen plaats. “Wij zien kansen, die we afzonderlijk niet of lastig kunnen realiseren. In deze samenwerking moet de uitkomst van 1 + 1 meer dan 2 worden”, legt Eric Wiegel als huidig eigenaar van Slijterij Fa. Dikkers uit.

DIVERSITEIT IN RELATIES EN KLANTEN

Beide bedrijven hebben een zeer uitgebreid klantenbestand: van slijterijen, wijnhandelaren en kaaswinkels tot verschillende groothandels, bedrijven in kerst- en relatiegeschenken en horecabedrijven. Dat zijn zowel snackbars als zaken met Michelin-sterren. Bovendien zijn er eigen wijnhandels en slijterijen. Particulieren kunnen ook in de webwinkel terecht. Elke klant heeft zijn eigen benadering en speerpunten. Door de bijzondere samenwerking wordt ernaar gestreefd om klanten beter in hun behoeften te kunnen voorzien. De aankomende periode wordt u als relatie uiteraard bezocht en op de hoogte gebracht wat deze samenwerking voor u betekent en kan betekenen. Het is echter nu nog wel zo, dat u tot nader bericht uw bestellingen, vragen en administratieve handelingen op de huidige manier kunt blijven doen.

NU EN DE TOEKOMST

Met deze samenwerking leggen beide bedrijven gewicht in de schaal; kennis, kunde en assortiment worden gedeeld. “Wij zijn van mening dat er een grote slag geslagen kan worden in de huidige veranderlijke markt. Er wordt geïnvesteerd in automatisering, ‘gezamenlijke kansen’ in de sociale media proberen we te benutten en beleving van onze producten te vergroten. Ook willen wij u helpen deze beleving aan uw klant over te brengen en ze meer te laten ervaren”, aldus Rogier de Bruin van Lijfering Drankengroothandel. Hij krijgt de algemene leiding van het bedrijf. In de organisatie komt een bijzondere plek voor de wijnen, waarin Eric Wiegel de algehele leiding krijgt.

PERSONEEL

Zowel Slijterij Fa. Dikkers als Lijfering Drankengroothandel hebben zeer trouwe werknemers die allen hun rol gaan vervullen. Voor hen zijn er natuurlijk veranderingen, maar vooral kansen. In de aankomende maanden verschuiven taken en verantwoordelijkheden. Gezamenlijk wordt er aan een goede inpasbaarheid gewerkt.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over de organisatie, producten en diensten van Lijfering Drankengroothandel vindt u op lijferingdrankengroothandel.nl en van Dikkers op dikkers.nl.
Heeft u nog verdere vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer Rogier de Bruin, rogier.debruin@lijferingdranken.nl

TROTS OP ONZE GESCHIEDENIS

Lijfering Drankengroothandel, het bedrijf van de familie Lijfering

Het familiebedrijf bestaat al meer dan 145 jaar en daar zijn we best trots op. We hoeven u vast niet uit te leggen dat zo’n geschiedenis hoge toppen en diepe dalen kent. Veel lief en leed werd en wordt binnen ons bedrijf gedeeld. Noem het sentimenteel of ouderwets. Wij noemen het trots en mooie tradities. We hechten waarde aan de mensen waar we voor en mee samenwerken. Ook hechten we waarde aan persoonlijk contact en daarom vertellen we u graag wat meer over onszelf.

HET VERHAAL VAN…

In een klein dorp in Groningen woont in 1869 een man die zijn eigen dranken maakt. Zijn naam is Jacob Roelof Lijfering en hij stookt zijn eigen brandewijn, bessen- en citroenjenevers. Hij verkoopt zijn drank niet alleen in zijn eigen slijterij, maar gaat met zijn 25-literkruiken ook langs de cafés in de omgeving. Zijn dranken zijn zo populair dat zijn zoon Hilko Reinder Lijfering de zaak over kan nemen. Hij laat de zaak uitgroeien tot een slijterij met groothandel. Ook zijn zoon Jacob Roelof neemt het bedrijf weer over en zo groeit de slijterij van opa uit tot een heus familiebedrijf met naam en faam in de wijde omgeving. Lijfering Drankengroothandel verhuist van het dorp Bedum naar de stad Groningen. Ze nemen in 1984 een drankhandel in Hoogezand over en in 2000 een drankhandel in Assen. Daarmee hebben ze vanaf 1984 het agentschap van Grolsch. Diezelfde brouwerij besluit echter in 2004 om de agentschappen terug over te nemen en de familie Lijfering besluit om hun bedrijf te verkopen…

HOGE TOPPEN EN DIEPE DALEN

De verkoop in 2004 van Lijfering Drankengroothandel aan de Grolsch-dochter De Klok Dranken is echter niet het einde van de handel in dranken van de familie Lijfering. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hilko Lijfering, inmiddels de vijfde generatie, neemt in 2007 afscheid van De Klok Dranken om in 2009 een drankengroothandel in Assen over te nemen. Zijn drankengroothandel groeit zo hard dat ze binnen de kortste keren hun oude pand in Groningen weer intrekken. Terwijl het bedrijf groeit, wordt Hilko ziek en hij overlijdt op veel te jonge leeftijd. Wie denkt dat dit het einde is van de handel in dranken van de familie Lijfering, heeft het mis. De familie zet samen met het personeel de schouders eronder en maken het pad af dat Hilko reeds ingeslagen is. De weg van groei. De weg van de menselijke maat, persoonlijk contact en service.

Wijnhandel en Slijterij Fa. Dikkers gevestigd in één van de mooiste Rijksmonumenten van Drenthe, sinds 1856

Sinds 1912 is de firma Dikkers op haar huidige locatie in Hoogeveen gevestigd, al meer dan 100 jaar dus. De likeurstokerij was al veel eerder bekend dan 1912. De stokerij werd al in 1856 genoemd. Op 21 maart van dat jaar kregen de gebr. Stibbe, eigenaren, een medaille toegekend voor hun likeuren op de wereldtentoonstelling in Parijs. Vanaf die tijd mochten zij tevens het Koninklijke Wapen voeren. De Stibbe’s woonden in Kampen. Salomon David Stibbe stond al te boek als een slijter in 1822 in Kampen. In 1904 nam Albert Dikkers de zaak over van de Stibbe’s. Hij liet in 1912 het tegenwoordige pand bouwen in Hoogeveen aan de Stationsstraat – nu Brinkstraat. Het Rijksmonumentale pand is ontworpen door gemeente-architect Carmiggelt in Jugendstil. Twee tegeltableaus sieren het geheel. Het bedrijf werd genoemd ”Koninklijke Likeurfabriek en Distilleerderij Firma A. Dikkers” en Advocaatfabriek “Het Drentsche Ei”.

DE FAMILIEGESCHIEDENIS DIKKERS, FREDERIKS, WIEGEL

De zoon van Antoon en Antje Frederiks, Geert, ging werken bij Albert Dikkers. Hij werkte samen met hun dochter Hilda en al gauw besloten ze om te trouwen. Het huwelijk was van korte duur want al op 12 juli 1948 stierf Hilda plotseling. Geert Frederiks (de grootvader van de huidige eigenaar) kocht de zaak van de Dikkersen. Op 16 maart 1951 hertrouwde Geert met Marietje Hansma. Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren, Toon, Marianne en Jacqueline, beiden de moeder van Eric Wiegel en getrouwd met Hans Wiegel. Opa Geert Frederiks werd kort hierna ernstig ziek en Erics oma en haar kinderen hebben de zaak voortgezet. Oom Toon Frederiks had tot 1996, toen hij op jonge leeftijd overleed, de dagelijkse leiding. Hierna hebben Marianne en haar zoon Eric samen de zaak voortgezet. Sinds 2005 doet Eric dat.

DIKKERS NU

Dikkers is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met als hoofdtakken: de Slijterij-Wijnhandel, de Groothandel, de Webwinkel, de Verhuurservice en de Geschenkenservice. Tevens verzorgt Dikkers activiteiten zoals wijnproeverijen en -cursussen. Gelet op de groei die Dikkers de laatste jaren heeft doorgemaakt, is voor de Groothandel een extra vestiging gerealiseerd. Met name de import van eigen wijnen heeft een grote vlucht genomen. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn persoonlijke benadering, vakkennis, servicegerichtheid en originaliteit. Eric wordt omringd door een hecht team van medewerkers dat al jaren bij Dikkers werkzaam is.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer