fbpx

Groningse terrassen vandaag langer open

Gemeente Groningen heeft het Tropisch Weer Scenario afgekondigd voor donderdag 8 september. Dit houdt in dat de openingstijden van de terrassen op deze dag verruimd worden en horecazaken zonder terrasvergunning ook tafels en stoelen buiten mogen zetten.

Wanneer het KNMI een weersverwachting met een middagtemperatuur boven de 27 graden Celsius aangeeft, kan de gemeente ruimere openingstijden voor terrassen toestaan. De horeca-inspecteurs van de gemeente bepalen of het Tropisch Weer Scenario (TWS) van toepassing is.

Regeling Groningen

Het TWS houdt in dat horecaondernemers hun terrassen één uur langer mogen open houden. Voor horecazaken die binnen de diepenring zijn gevestigd geldt dat de terrassen tot 03:00 uur ’s nachts open mogen zijn. Voor zaken buiten de diepenring is dat tot 02:00 uur ’s nachts. Verder mogen zij al om 11:00 uur ’s ochtends de terrasstoelen buiten zetten in een groter gebied dan normaal.
Voor horecaondernemers zonder terrasvergunning geldt dat zij deze komende dagen ook tafels en stoelen buiten mogen zetten, mits de doorgang voor voetgangers niet gehinderd wordt.

Foto: Terras De Toeter

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer