fbpx

Restaurant Muller wordt Bellami’s Bar à Manger

Het vertrouwde beeld van chef-kok Jean-Michel Hengge achter zijn fornuis in de Groningse Ellebogenbuurt verdwijnt. Op 1 juli gaat restaurant Muller dicht.

Jean-Michel Hengge is 65 geworden en heeft zijn pand verkocht aan Sebastiaan Schokker (30) en Maeyke Schokker-Schooljan (36). Zij openen eind augustus op die plek hun eigen restaurant Bellami’s Bar à Manger. Een totaal ander concept dan restaurant Muller, waar Hengge jaren voor een Michelin-ster kookte.

Metamorfose

De twee zijn geen onbekenden in de horeca. Schokker volgde de hotelschool en stond achter de bar bij onder meer café Wolthoorn & Co. Schooljan was tot drie jaar geleden chef en eigenaresse van brasserie Bij Van Boven en café Hooghoudt aan de Grote Markt. Ze runden tot voor kort samen bed and breakfast Picon Suite in de Turftorenstraat. Hun plan om in Maastricht een hotel te beginnen ging niet door.

,,We hebben altijd gezegd: als Jean-Michel met Muller ophoudt, willen wij daar graag naartoe’’, aldus het horecastel. Nu is het bijna zover. Na 1 juli wordt er verbouwd, want de keuken krijgt er een paar extra gaspitten bij en ook het restaurant ondergaat een metamorfose. ,,De sfeer wordt on-Gronings, maar niet per se luxe. En nee, Jean-Michel gaat zich er niet meer mee bemoeien, maar wie weet kunnen we hem volgend jaar nog eens verleiden voor een speciale Muller-avond.’’

Bistro én kaasbar

Over de exacte invulling gaan ze nog verder nadenken. Maar ze kunnen al wel zeggen dat Bellami’s een bistro én een kaasbar wordt, waar je zeven dagen per week aan de bar kunt borrelen met een klein hapje en waar je kunt lunchen of dineren met ambachtelijke gerechten.

,,Bij ons geen stipjes op het bord, maar sauzen die passen bij een bourgondische maaltijd.’’

Bron: DvhN.nl
Auteur: Anita Pepping

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer