Pop-opera Updiggin’ op Noorderzon


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Deze nieuwe voorstelling van Solace I Guess speelt zich af in Afrika en Nederland. Anne van Slageren, regisseur en muzikant: “Het is deels een op waarheid gebaseerd verhaal. Het brengt ons de boodschap dat ook al hebben we verschillende achtergronden, culturen, seksen en huidskleuren; in de kern zijn we allemaal gelijkwaardig.”De voorstelling gaat over een Europese man en een Afrikaanse vrouw en een moord die hun leven heeft bepaald.

Anne van Slageren

In 2008 bracht Anne van Slageren onder de naam Solace I Guess een solo album uit: Feelings, flowers and friends. In 2011 gevolgd door het op Noorderzon uitgevoerde White Label, waarvoor hij voor het eerst een crossover aanging met theater en film. Nu in 2016 laat van Slageren weer van zich horen. In januari was dit jaar op FryslânDok en NPO2 zijn documentaire Missy Slagge? (Missie geslaagd?) te zien over de zendingsjaren van hun gezin in Kameroen. En nu is er dus Updiggin’ waarin hij wederom put uit dezelfde vijver van in zijn jeugd opgedane ervaringen. Dat we leven in een grillige wereld met culturele verschillen en ongelijke kansen. Dat we desondanks, of juist, om deze wereld leefbaar te houden, moeten proberen tegenstellingen op te heffen en op zoek te gaan naar persoonlijke verbinding.

Het verhaal van Updiggin

Het verhaal van de voorstelling en de CD speelt zich af in Afrika en Nederland. Een blanke vrouw wordt vermoord in het bijzijn van haar zoontje. Een zwarte man, herkend door het jongetje, wordt ten onrechte veroordeeld. Nu de jongen volwassen is ontvangt hij brieven. Brieven die hem terugbrengen naar het verleden en naar Afrika. Een meeslepende muzikale verhandeling over liefde, schuld en wraak.

Het verhaal wordt op drie manieren verteld: met songs, met beelden en met vertellingen op video van twee personages uit het verhaal: de vermoorde blanke moeder en een Afrikaanse medicijnman. Anne van Slageren: “Zij nemen het publiek onder de klanken van de balafon mee van Europa naar Afrika en naar de gedachten van de personages en hun verwikkelingen. Wij begeleiden hen met onze live band terwijl zij afwisselend solo en in koor zingen.”

CD-release

Op de 24e augustus wordt ook de CD officieel gereleased. Het is al online te beluisteren op https://open.spotify.com/album/03nzbAaEzYWvKd3yy4HEvo. Het album is met crowdfunding gefinancierd. Anne van Slageren: “Dankzij meer dan honderd donateurs hebben we de productie van het album kunnen bekostigen.”

Op toernee met lokaal voorprogramma

Vanaf eind oktober is de pop-opera te zien in Appingedam, Winsum, Veendam en Leek. Daar heeft de voorstelling een speciaal voorprogramma met lokale artiesten en muzikanten. Op maat gemaakt in samenwerking met welzijnsinstellingen en plaatselijke theaters.

Meer informatie

www.solaceIguess.com
https://www.instagram.com/veravanupdiggin/
https://www.facebook.com/solaceiguess/

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer