fbpx

Nederlands Bierproeffestival geeft startschot Week van het Nederlandse Bier 2107

Kompaan Bloedbroeder verkozen tot Beste Bier van Nederland 2017

In de Grote Kerk in Den Haag is donderdag 11 mei het Nederlands Bierproeffestival de 6e editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan. Burgemeester Pauline Krikke sloeg het eerste vat aan in het bijzijn van Henri Reuchlin (voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier) en de heer Ger Koopmans (CDA, gedeputeerde van de provincie Limburg) die eerder deze dag een lezing gaf.

Tijdens de opening werd tevens de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2017’ uitgereikt, onderdeel van de Dutch Beer Challenge. Het bier Bloedbroeder van de Haagse brouwerij Kompaan ging er met de titel vandoor en mag zich dit jaar het beste bier van Nederland noemen. De Week van het Nederlandse Bier duurt nog tot en met 21 mei.

Door heel Nederland worden zo’n 100 bier-activiteiten georganiseerd om de consument de veelzijdigheid van Nederlands bier te laten ervaren. De Nederlandse Brouwerijdagen van 19 t/m 21 mei sluiten ‘De Week’ af. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek. Meer informatie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

V.l.n.r.: Rick Kempen, Fedor Vogel, Marco Philipsen, Jeroen van Ditmarsch, Henri Reuchlin, Burgemeester Pauline Krikke, Tjapko Poppens, Jasper Langbroek, Cees-Jan Adema. Fotograaf: Hilko Visser

Bier en spijs

De 6e editie van de Week van het Nederlandse Bier werd traditiegetrouw geopend op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier benadrukt de vele kanten van Nederlands bier: ”Dit jaar verwelkomt het Nederlands Bierproeffestival ruim 40 Nederlandse brouwers die 250 soorten bier hebben meegenomen! De biersector in Nederland is levendiger dan ooit; er komen jaarlijks steeds meer brouwers bij. Die verscheidenheid aan bieren zorgt ervoor dat we bier steeds vaker in combinatie zien met spijs. Bier is echt niet alleen voor in de kroeg. Al die verschillende bieren zijn juist heel goed te combineren met allerlei gerechten. Wij hopen dat men dat ontdekt tijdens deze editie van de Week van het Nederlandse Bier!”

Burgemeester Pauline Krikke slaat eerste vat aan Opening Week NL Bier 2017 Foto Hilko Visser

Groningen

Culinaire biertocht Groningen

Wanneer: 21/05/2017

Stad Groningen 7 locaties
9744 HD Groningen

Omschrijving:
Een wandeltocht langs 7 horecagelegenheden waarbij de horeca gerechten serveert naast Nederlands speciaalbieren.

Bier & Spijs Groningen

Wanneer: 15/05/2017

Kerklaan 30
9751 NN Groningen
www.pivobrouwers.nl

Omschrijving:
Brouwerij Pivo Brouwers en restaurant Voila slaan de handen ineen. Op een unieke locatie, de oude snijzaal van het voormalig Biologisch Centrum Rijksuniversiteit Groningen, gelegen naast de brouwerij van Pivo Brouwers, zal een bijzonder 5-gangen bier & spijs diner plaats vinden. Met speciaal uitgezochte gastbieren van microbrouwerijen uit Nederland. Iets wat u niet wilt missen!

Bier-spijs menu in De Toeter

Wanneer: 11/05/2017 – 21/05/2017

Turfsingel 6
9712 KP Groningen
www.cafedetoeter.nl

Omschrijving:
Geniet de hele Week van het Nederlandse Bier van minimaal 9 Nederlandse bieren op tap. Daarnaast op de menukaart mooie en lekkere bier/spijs-combinaties met Rockin’ Ludina bier. Driegangen keuzemenu inclusief 3 passende bieren € 32,00.

Uitreiking Mitra Award ‘Beste Bier van Nederland 2017’

Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier werd ook de hoofdprijs van de Dutch Beer Challenge uitgereikt. Het bier Bloedbroeder van de Haagse brouwerij Kompaan kreeg de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2017’. Van alle goudenmedaille-winnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg Bloedbroeder de hoogste cijfers van de jury. De winnaars van de subcategorieën werden reeds in maart bekendgemaakt; Bloedbroeder won in de categorie Stout/Porter. Dit jaar deden maar liefst 83 brouwerijen met 300 verschillende bieren mee aan de Dutch Beer Challenge, in 21 categorieën.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer