fbpx

Komt het beste Café van Nederland uit Groningen?

Inschrijving Café Top 100 nog één week geopend

Cafés die zich willen inschrijven voor de Café Top 100 2018 hebben nog een week om dat te doen. Deelnemers kunnen zich tot en met zondag 13 mei aanmelden via de site van de Café Top 100. De vakjury zal dit jaar voor het eerst alle ingeschreven cafés bezoeken.

De Café Top 100 2018 staat op het punt van beginnen. Bedrijven die zich nog niet aangemeld hebben kunnen dat nog doen tot en met zondag 13 mei op de site van de Café Top 100. Alle cafés die dit jaar meedoen zullen bezoek -en rapportage- krijgen van de vakjury. De rondes zijn vanaf dit jaar omgedraaid, zodat de stem van de vakjury bepalender is.

Schrijf je hier in voor de Café Top 100 2018

Café Top 100 vakjury

De vakjury bestaat uit zo’n 30 personen die hun sporen de afgelopen jaren verdiend hebben in de horeca. Van bierkenners en horeca-adviseurs tot journalisten uit de branche en (oud-)ondernemers. Zij zullen in de eerste ronde op pad gaan en alle bedrijven bezoeken en beoordelen die zich ingeschreven hebben. Van dit bezoek ontvangen deelnemers, nadat de Café Top 100 bekendgemaakt is, een uitgebreide rapportage.

De vakjury beoordeelt een café onder meer op aantrekkelijkheid, hygiëne, bierbehandeling, personeel, werkwijze, uitstraling en professionaliteit. Ieder bezoek vindt anoniem plaats. En om een café goed te kunnen beoordelen wordt er altijd iets te eten én te drinken besteld (bier) en is de minimale duur 45 minuten.

Jury Café top 100 2018
Jury Café top 100 2018

Mystery guests en hoofdjury

De beste 125 cafés gaan door naar ronde 2 waar de mystery guests op pad gaan. Dit zijn getrainde bezoekers die op dezelfde punten beoordelen als de vakjury, maar dan door de ogen van de gast. Een bezoek van de mystery guest telt voor 20 procent mee in de eindscore, die van de vakjury voor 80 procent.

Uiteindelijk vallen dus nog 25 cafés af en is er een top-100. De top 5 van die lijst wordt voor een derde keer bezocht, maar dan door de hoofdjury. Zij gaan aangekondigd langs en bezoeken elk bedrijf een uur. De ondernemer krijgt dan de kans zijn verhaal uit te doeken te doen en ook wordt een kijkje voor- en achter de schermen genomen.

Bekendmaking en uitreiking

Op basis van deze bezoeken wordt de top van de lijst nogmaals in de juiste volgorde gezet en is er een Café Top 100. Deze wordt maandag 12 november bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement. Daar worden alle cafés die in de lijst staan voor uitgenodigd.

Cafe-top-100 2017 Groningen
Cafe-top-100 2017 Groningen

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer