fbpx

Johnnie Walker komt met tijdelijk loonfonds en gratis online cursussen voor horecapersoneel in Nederland en België

Whisky producent Johnnie Walker komt met een tijdelijk loonfonds van € 500.000 voor Nederlands en Belgisch horecapersoneel en gratis online cursussen van de Diageo Bar Academy, ter ondersteuning van bars en horecazaken die getroffen zijn door de Corona crisis. Het fonds maakt deel uit van een breder steunpakket waarmee moederbedrijf Diageo horecaondernemers en -medewerkers tegemoet wil komen.

€ 500.000 euro beschikbaar voor 1000 personeelsleden
Een prachtig gebaar van Jonnie Walker/Diageo dat hiervoor € 500.000 euro vrijmaakt voor horecaondernemingen en hun personeelsleden en zorgt voor gratis toegang tot onlinecursussen van de Diageo Bar Academy. Deelnamevoorwaarden zijn beschikbaar op: https://www.johnniewalker.com/nl-be/johnnie-walker-trade-pledge (inschrijven kan vanaf woensdag 1 april 2020 om 09:00 uur).

Diageo-Bar-Academy-Logo Horecagroningen.nl

Elkaar helpen in moeilijke tijden
De acties van Johnnie Walker volgen op een reeks van steunmaatregelen die moederbedrijf Diageo heeft gelanceerd om de horecabranche door deze moeilijke tijd heen te helpen. Dan Hamilton, managing director voor Diageo Northern Europe vertelt: “200 jaar geleden, toen John Walker in moeilijke tijden belandde na de dood van zijn vader, verzamelde zijn landelijke Schotse gemeenschap zich om hem heen.

Het is nu, meer dan ooit, van vitaal belang om hen te helpen die al jarenlang samen met ons zijn. Wat we vandaag aankondigen is een eerste stap in onze inspanning om zoveel mogelijk mensen in het vak te ondersteunen. We erkennen dat, tijdens deze ongekende crisis, heel wat mensen in België en Nederland te maken zullen krijgen met extreme economische problemen, ook in de horeca. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat we samen een positieve toekomst tegemoet kunnen zien”.

Ontsmettingsalcohol-Diageo-Horecagroningen.nl

Volg de gratis Diageo Bar Academy Training Course online!
Diageo moedigt bartenders en horecaondernemers ook gebruik te maken van de gratis online Diageo Bar Academy Training Course via diageobaracademy.com. De onlinecursus is nu voor iedereen geopend en bestaat o.a. uit modules zoals ‘training’ & ‘welzijn’. De cursusonderdelen geven je een praktisch en ondersteunend advies en kunnen helpen om rustige periodes te managen.

Diageo is daarnaast bezig met de productie van acht miljoen flessen handontsmettingsmiddel door twee miljoen liter alcohol te doneren aan productiepartners. Zo wil Diageo directe hulp bieden aan de gezondheidszorg. Tot slot zet het concern zich in Nederland in voor het initiatief #helpdehoreca van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), een platform waarop consumenten online waardebonnen kunnen kopen om bars en restaurants te steunen.

Heb jij ook een tijdelijk of aangepast horecaconcept i.v.m. de corona crisis? Meld het ons dan op joris@horecagroningen.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer