fbpx

Heropening Groninger horeca tweede Pinksterdag vanaf 12:00 uur

Met nog een week te gaan tot de gedeeltelijke heropening van de horeca zijn het spannende tijden voor horecaondernemers, -personeel en hun gasten. Terrassen worden weer opgebouwd, bedrijven heringedeeld en systemen opgestart, alles volgens de nieuwe 1,5 meter richtlijnen. Er is in de afgelopen maanden veel veranderd voor de horeca in Groningen en de vraag is hoe gasten dit zullen ervaren vanaf maandag 1 juni.

Open met beperkingen

Horecabedrijven mogen op 1 juni vanaf 12 uur ‘s middags zowel binnen als buiten open, wel gelden er speciale regels. Zorg dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Dat geldt zowel binnen als buiten de horecagelegenheid en geldt voor medewerkers, gasten, maar ook afhalers, bezorgers en leveranciers. Van 1 juni tot 1 juli 2020 mogen er maximaal 30 gasten binnen aanwezig zijn per horecabedrijf. Op terrassen is het aantal bezoekers vrij binnen het aantal beschikbare zit plekken.

Terras

Aan een (terras)tafel mogen maximaal 2 personen of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, binnen 1,5 meter van elkaar zitten en aan de bar mogen maximaal 2 personen of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, binnen 1,5 meter van elkaar zitten. Daarnaast mag je op een terras alleen zitten en niet staan. Bij entree tot een horecabedrijf of terras vindt een kort controlegesprek plaats voor gasten naar binnen mogen of op een terras mogen plaatsnemen en na ieder bezoek dient alles extra grondig gereinigd te worden voor de volgende gasten.

Reserveren voor de kroeg en eten met een tijdslot

De corona regelgeving voor de horeca vergt uiteraard veel inspanning en creativiteit van ondernemers richting hun gasten. Het horecalandschap veranderd drastisch en de tijd van spontane bezoekjes lijkt voor even voorbij. Reserveren wordt het ‘nieuwe normaal’, ook voor cafés. Daarnaast voeren de meeste restaurants een tijdslot in voor eten, iets dat bij ‘’all you can eat’’ concepten al gebruikelijk was.

Na 2,5 maand sluiting gaan de deuren weer langzaam open en hunkert iedereen naar een nieuwe start.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer