Herbouwde Rietschans bereikt haar hoogste punt


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Eind oktober 2015 ging de eerste heilpaal de grond in en afgelopen dinsdag 5 april bereikte de herbouw van Restaurant De Rietschans in Haren het hoogste punt. De vlag werd gehesen en de opdrachtgevers trakteerden op pannenbier.

Het Harense restaurant werd in augustus 2014 getroffen door bliksem, wat leidde tot een brand wat het pand verwoestte. Na 428 dagen kon de herbouw beginnen in oktober 2015. Afgelopen dinsdag 5 april bereikte de herbouw het hoogste punt; geheel volgens traditie trakteerden opdrachtgevers Frans Kappenburg en Fred Dalebout de bouwvakkers op pannenbier. Het zogeheten pannenbier is een bekende term uit de bouw. Wanneer het hoogste punt van een gebouw bereikt is en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt er bier geschonken namens de opdrachtgever.

Opening
Vanaf aankomende zomer zal De Rietschans haar gasten weer ontvangen op de locatie aan het Paterswoldse meer. In verwachting zal het pand aan Meerweg 221 in juni haar deuren weer openen voor bezoekers. Het nieuwe pand zal weer ontmoetingsplaats worden voor velen die de gelegenheid hebben gemist.

Met een fraai uitzicht over het meer en op de stad kunnen gasten straks weer terecht voor een hapje en een drankje of een uitgebreid diner. Ook biedt de idyllische locatie de mogelijkheid om zalen te huren voor vergaderingen, trainingen, recepties, feesten en partijen.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer