fbpx

Hart onder de riem voor Bidfood en horecaondernemers in provincie Groningen

Commissaris van Koning in Groningen, René Paas, bracht vandaag een bezoek aan de vestiging van Bidfood in Groningen, geïnitieerd door ondernemersvereniging Evofenedex. Bidfood is in deze regio een voorname speler op het gebied van bevoorrading van horecazaken voor food en non food producten. Met het bezoek aan Bidfood wil de commissaris namens de provincie Groningen niet alleen dit bedrijf, maar alle door de corona getroffen ondernemers in Groningen een hart onder de riem steken.

Oplossingen van ondernemers

Sinds de lockdown hebben bedrijven het zwaar, ook de horecagelegenheden en hun toeleveranciers. De lege terrassen in de stad Groningen, de gesloten restaurants, cafés, bioscopen en theaters zijn een vreemde, niet eerder voorgekomen ervaring. De omzet is al weken enorm gereduceerd en de meeste medewerkers zitten thuis.

“Ik hoor graag van de ondernemers zelf waar ze in deze crisis tegenaan lopen. En welke oplossingen ze vinden. Daarom kom ik graag een kijkje nemen”, zegt commissaris van de Koning René Paas.

Blij met het bezoek

De commissaris werd bij het bezoek aan Bidfood begeleid door de algemeen directeur van Evofenedex, Machiel van der Kuijl, CEO van Bidfood Dick Slootweg en Manager Operations Marinus Hol. Zij zijn blij met het bezoek.

Aandacht voor de hele keten

Dick Slootweg licht toe: “We leveren nog aan zorginstellingen en heel beperkt aan eetgelegenheden met afhaal- en bezorgfunctie. We draaien ongeveer 30% van de omzet die we gewend zijn. Normaliter is het nu de drukste tijd van het jaar met Hemelvaart, Pinksteren en veel evenementen. De horecasector ligt plat, terecht dat daar veel aandacht voor is. Dat de commissaris bij ons op bezoek kwam, waarderen we enorm. Zo is er ook aandacht voor de hele keten erachter, denk aan alle toeleveranciers, producenten en verhuurders van de horeca. Ook deze bedrijven liggen voor een groot deel stil en hebben hulp en aandacht nodig.”

Hart onder de riem

Algemeen directeur van Evofenedex Van der Kuijl vult aan: “We stellen het zeer op prijs dat de commissaris met dit bezoek alle Groningse leden van Evofenedex een hart onder de riem wil steken. Samen met de commissaris willen we dit bezoek ook gebruiken om vooruit te kijken. Als straks de coronacrisis voorbij is, kunnen onze leden alle hulp gebruiken om hun bedrijf en de bijbehorende logistiek weer draaiende te krijgen.” Bidfood is hiermee al ver: alle bedrijfsprocessen zijn inmiddels ‘coronaproof’ ingericht.

Bidfood gevoel Horecagroningen.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer