fbpx

Goede Doel KEI-week 2018

Een thuis, ver van huis

Elk jaar kiest het bestuur van Stichting KEI een goed doel waar zij geld voor in zullen zamelen vóór en tijdens de KEI-week. In de keuze wordt rekening gehouden met een lokaal en tastbaar doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Stichting Ronald McDonald Huis Groningen.

KEI-WEEK 2018: 13 T/M 17 AUGUSTUS

Wanneer een kind moet worden opgenomen in het ziekenhuis, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Voor het kind maar ook voor de ouders, broertjes en zusjes van het zieke kind. In het Ronald McDonald huis kan familie van het zieke kind terecht voor een slaapplaats en is er een luisterend oor wanneer men dat nodig heeft. Er hangt een huiselijke sfeer zo ver van huis.

Marc Boels, Voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI: Iedereen heeft wel eens van dichtbij ziekte meegemaakt. Dit is een verschrikkelijke ervaring voor de zieke maar ook voor de mensen om hem of haar heen. Als bestuur vonden wij dit heel herkenbaar en daarom vinden wij het Ronald McDonald Huis ook zo’n goed initiatief.” Jolanda Kamphuis, manager van het Ronald McDonald huis in Groningen, zei hierover: ” Hierover zei Jolanda Kamphuis, manager van het Ronald McDonald huis in Groningen.

Vrijwilligers

Het grootste deel van het werk wordt gedaan door circa 70 enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen niet alleen voor de huishoudelijke karweitjes en voor constante bemanning van het huis. Bovenal zorgen zij ook voor een luisterend oor wanneer dat nodig is. “Tijdens de KEI-week zijn wij ook voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou de KEI-week en ook het Ronald McDonald huis niet zo’n succes zijn.”, aldus Boels.

Doneren

Deelnemers van de KEI-week kunnen geld doneren bij hun inschrijving en tijdens een activiteit op Sportplaza op woensdag 15 augustus. Naast dat er geld ingezameld wordt voor het Ronald McDonald huis in Groningen, wordt er tijdens de KEI-week ook nog voedsel ingezameld voor de Voedselbank in Groningen. Zo zal het eten en drinken dat over blijft van de KEI-picknick en hetgeen dat niet mee naar binnen mag tijdens het Lustrumfestival, worden verzameld voor de Voedselbank.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer