fbpx

Café Uit de Kast

Het roemruchte bruine café de Witte Raaf gaat per 1 augustus dicht maar ook direct weer open onder de nieuwe naam: “Café Uit de Kast”. De huidige uitbater is Erik Verschragen die het unieke interieur van het café, dat vlakbij Der Aa-kerk ligt, vorig jaar helemaal intact liet. Hij draait het café nu precies één jaar.

Ik wilde iets nieuws op deze unieke plek en met dit prachtige café. Ik was de laatste paar maanden een aantal keer bij de Ritz bij de A-brug. Daar sprak ik gasten aan de bar en toen is het idee begonnen om zelf een gay-minded café te beginnen, vertelt Verschragen.

Vandaag zijn werklui druk bezig met het opnieuw renoveren van de toiletten. Overal in het café ligt gereedschap en klinkt muziek. In tegenstelling tot de uitbater voor Verschragen, Frans van Donderen die nooit muziek draaide, wil hij dat nu gewoon blijven doen: “Het café moet zijn oorspronkelijke uitstraling behouden. Moet je kijken naar deze prachtige bar en de originele zijwanden, dat is toch mooi? Straks draaien we hits uit de jaren 80 en 90 en hits van nu. We hebben ook net nieuwe feest- en discoverlichting opgehangen voor een nog betere sfeer”.

Ervaren barman

Erik Verschragen is een ervaren barman en dit is zijn eerste eigen café. Maar straks dus onder de naam “Café Uit de Kast”. Hij heeft vroeger bij OOG radio ook een eigen programma gehad. “Dat was een mooi programma met alleen maar Hollandse hits, OOG Nationaal. En die muziek draaien we natuurlijk af en toe ook hier”, vertelt hij.

Pandeigenaar Harry Roggen van HR Vastgoed hoefde niet lang te twijfelen of hij vorig jaar de Witte Raaf weer als café in de verhuur zou doen. “Hierboven hebben we appartementen en studio’s gemaakt maar dit café wilde ik behouden voor de stad. Het is zo’n mooie nostalgische zaak. En ik sta helemaal achter het nieuwe concept van Erik. Ik wens hem heel veel succes met “Café Uit de Kast”.

Vanaf 2 augustus is “Café Uit de Kast” ’s middags vanaf zes uur tot in de kleine uurtjes open. En dat van donderdag tot en met zondag. De datum van de officiële opening volgt later.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer