Enorme stijging aanbod van catering op festivals


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Het aantal cateringbedrijven op festivals en soortgelijke evenementen is sinds het jaar 2011 met grote getallen toegenomen. Inmiddels telt Nederland ongeveer 8.000 van deze cateraars, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK).

RTLZ ging op onderzoek uit bij de Kamer van Koophandel en kwamen uit op een stijging van 3.000 nieuwe cateraars de afgelopen vijf jaar. Evenementen worden steeds populairder en ondernemers spelen daarop in. Naast de ondernemingen die op het drinken en eten focussen tijdens de evenementen, is het aantal gerelateerde bedrijven in bijvoorbeeld festivalorganisatie en decorbouw mee gestegen: van 10.000 naar 13.000 inschrijvingen bij de KvK.

Bestaande horeca
Koninklijke Horeca Nederland verbaast zich niet over het gestegen aantal cateringbedrijven en beweert dan er ook steeds meer bestaande horeca met initiatieven komen als foodtrucks. Het aantal culinaire foodfestivals stijgt immers en het is daarbij een goede marketingtool om bestaande restaurants op de kaart te zetten, verklaart Joris Prinssen, woordvoerder van KHN.

Foodtruck
In gesprek met RTLZ vertelt worstenbroodbakker Houben zijn kant van het verhaal als foodtruckhouder zijnde. Het staan op deze festivals houdt verder niet in dat dit nou veel geld oplevert; het festivalpubliek is ontzettend afhankelijk van het weer en er heerst erg veel concurrentie in deze markt. Dat daagt echter wel weer uit om eigen, handgemaakte producten te gebruiken en te maken, waardoor het aanbod in de branche erg divers blijft en bezoekers veel keuze hebben.

Desondanks, kost het werk de ondernemer wel veel tijd: “Je bent één dag kwijt aan opbouw en je moet altijd met z’n tweeën naar een festival omdat je ook weer terug moet rijden. Een festival duurt vaak van 11.00 tot 23.00 uur, dus dat is een lange dag. Je moet er ook nog eens eerder zijn om alles voor te bereiden. En na afloop ben je niet klaar, want dan moet je nog schoonmaken en de wagen ophalen.”

Via RTLZ
Foto: MultiCulinair Festival

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer