Eerste ronde van Café Top 100 2016 voltooid


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

De eerste ronde van de ranking omtrent het beste café van Nederland is afgerond. Alle ingeschreven cafés voor de Misset Horeca Café Top 100 2016 zijn bezocht door mystery visitors en maar liefst 135 cafés zijn door naar de tweede ronde. Op naar de tweede ronde; de vakjuryronde.

De eerste ronde bestaande uit mystery visits heeft 125 cafés opgeleverd die na bezoek en beoordeling door zijn naar de tweede ronde van de ranking, meldt Misset Horeca. De lijst met afvallers is bovendien doorgenomen door de Hoofdjury en op basis van eerdere ervaringen en prestaties zijn er tien wildcards uitgedeeld. In totaal zijn er dus 135 zaken door naar de tweede ronde, de vakjuryronde.

Vakjuryronde
Een team van circa twintig mannen en vrouwen zal de komende weken langskomen bij de geselecteerde horecazaken. Deze personen vormen de vakjury en hebben de afgelopen jaren hun sporen verdiend in café-sector van de horeca.

Enkele personen uit deze jury zullen de cafés bezoeken en beoordelen op basis van een bezoek van minimaal 45 minuten. Er wordt zowel drinken als eten besteld en op aspecten als gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap gelet. De bezoeken zijn al van start gegaan en duren tot eind augustus.

Publieksprijs
Op 13 juni is tevens de Publieksprijscampagne gestart. Ieder café uit de top-125 ontvangt hiervoor een pakket met promotiemateriaal om de campagne te promoten onder haar gasten.

Finale: Hoofdjuryronde
Voor de uiteindelijke score tellen de mystery visits voor 20% mee en het vakjurybezoek voor 80%. Rond eind augustus en begin september krijgen de 135 zaken bericht of ze wel of niet in de Café Top 100 van het jaar 2016 staan. Vervolgens de vijf of zes beste cafés een telefonisch bericht krijgen met dat zij door zijn naar de Hoofdjuryronde.

Deze jury zal op 4 of 5 oktober langskomen voor een finale beoordeling waarbij ze in gesprek gaan met de ondernemer en een kijkje achter de schermen nemen bij het bedrijf. Hierna wordt de definitieve ranking bepaalt.

Bekendmaking
De bekendmaking van de Misset Horeca Café Top 100 vindt plaats op maandag 7 november 2016 in Hilversum. Alle bedrijven die in de top-100 zijn beland ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Noteer 7 november van 19.00 uur tot 23.00 uur alvast in de agenda!

Tijdens deze feestelijke avond worden naast de Top 100 ook de provinciewinnaarswinnaar en de Publieksprijs bekend gemaakt.

Onderzoeksrapportages
De rapporten van de mystery visitors en de jurybezoeken ontvangt de ondernemer de dag na het bekendmakingsevenement via het e-mailadres dat bij de inschrijving is opgegeven. Indien dit mailadres tussentijds wijzigt, kan deze wijziging doorgegeven worden via cafetop100@vakmedianet.nl.

Afbeelding: Facebook Café Top 100

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer