fbpx

Café De Oude Wacht hoogst genoteerd in de Café Top 100

Vanavond was de uitreiking van de Café Top 100 in Nijkerk waarin vier Groningse bedrijven in voorkomen. De winnaar van de Café Top 100 2019 staat in het hart van Rotterdam. Café Sijf aan de Oude Binnenweg wist zowel mystery visitors als vakjury én hoofdjury te overtuigen. Ouderwetse gezelligheid met een moderne bedrijfsvoering. ‘Sijf gaat niet met z’n tijd mee, de tijd gaat met Sijf mee.’

Nummer 22: De Oude Wacht

De Oude Wacht is een mooie zaak aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. En als nummer 22 mag het zich voor het eerst Provinciewinnaar noemen.

En dat is een prestatie om u tegen te zeggen. Immers, de beste zijn in een stad met De Pintelier, De Toeter, De Koffer en Café  Wolthoorn & Co, om er maar eens een paar te noemen, is iets om trots op te zijn. Vier cafés in de noordelijke provinciehoofdstad prijken in 2019 in de lijst, en De Oude Wacht is met deze 22e plek de hoogst genoteerde.

Als we de zaak bezoeken, zijn er drie personeelsleden aan het werk. Het is druk, maar ze hebben het prima onder controle. En dat is knap, want zowel binnen als buiten zijn er gasten. Maar voor iedereen is er aandacht, aan elke gast wordt tijd besteed. Of het nu het uitserveren is van een drankje of een hapje, een advies of een antwoord op een vraag, bij De Oude Wacht gaat het vloeiend. Een geoliede machine.

Cafe de oude wacht
Cafe de oude wacht – foto via facebook

Nummer 28: De Pintelier

Als Groningen een taart zou zijn, is De Pintelier de kers er bovenop. Al sinds 1997 bestiert Eric Harder hier zijn Belgisch Biercafé, ondersteund door een fabuleus team van medewerkers.
We wilden eigenlijk zeggen, liefhebbers, maar dat klinkt wellicht wat hobby-achtig, terwijl we hier met professionals te maken hebben. Alleen wel professionals met ontzettend veel liefde voor het vak. Een bezoek aan De Pintelier is een ervaring die je iedereen gunt.

Kroegenboek Groningen -Pintelier
Kroegenboek Groningen -Pintelier

Nummer 45: De Koffer

De Koffer Groningen bevindt zich niet in het drukke centrum van de stad, Het is even zoeken. Al is dat vandaag de dag met Google Maps natuurlijk een fluitje van een cent.

De Koffer Groningen is een echt biercafé en lid van de ABT. Liefst twaalf taps prijken er op de bar. Wat er uit die kranen komt, wordt goed aangegeven. Zowel binnen als buiten.

bierlokaal de koffer
bierlokaal de koffer – foto via facebook

Nummer 77: De Toeter

Je merkt aan alles dat we te maken hebben met een goed en mooi horecabedrijf. We starten deze ode aan whisk(e)y & speciaal biercafé De Toeter Groningen dan ook met de afsluitende woorden van de jury in het vakjuryrapport:

‘Ik wou dat dit bedrijf in mijn stad zat.’

Die woorden vatten eigenlijk alles samen wat we over De Toeter Groningen te melden hebben.

Bar-de-Toeter

Lees ook: Vier keer Groningen in Café Top 100.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer