Broerplein goede toevoeging aan Swingin’ Groningen 2016


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Afgelopen 16 t/m 18 juni was Groningen weer het toneel voor cross-over muziek tijdens de 22e editie van Swingin’ Groningen. Duizenden mensen hebben van de podia in het centrum van de stad kunnen genieten van (inter)nationale jazz, soul en andere cross-over muziekstijlen zoals dance, funk en groove. Nieuw dit jaar was het podium aan het Broerplein: een prachtig, sfeervol decor voor zowel muzikanten als publiek.

Ook de podia aan het Waagplein, de Ellebogenbuurt, het Uurwerkersplein en het Zuiderdiep trokken veel muziekliefhebbers.

Op het Waagplein kon het publiek genieten van de Prins Claus Conservatorium Big Band met onder andere Lou Leeuw, The Houdini’s & Anton Goudsmit en Will Nuruwe, Julia Zahra en Berget Lewis.

Het podium bij Dinercafé Soestdijk in de Ellebogenbuurt trok veel mensen naar CP Sessions, Lefthand Freddy en het succesvolle optreden van Senna Black.

Het Uurwerkersplein stond vrijdag en zaterdag in het teken van Spinnin’ Groningen, waar diverse DJ’s het publiek vermaakten met combinaties van disco, soul, house, funk, boogie, disco, jazzy werk, bossanova en hiphop.

Het Zuiderdiep bood onder andere podium aan de funky Jimmy Glasmacher Band, Maurice White (de kracht achter ‘Earth Wind & Fire) en Electric Siësta.

Talent Contest
Tijdens de Local Pre Round op woensdag 15 juni in Café Buckshot werd duidelijk wie van de door het Prins Claus Conservatorium gekozen kandidaten Groningen mocht vertegenwoordigen tijdens de Northern European Jazz Talent Contest. De uiteindelijke winnaar was Vladislav Psaruk.

Tijdens de Northern European Jazz Talent Contest strijden jonge talenten ‘lichte muziek’ om de Energizing Future Talent Award. De conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Tallinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en dus Groningen vaardigden voor deze wedstrijd talenten af. In The Club van het Newscafé bleef de strijd spannend, maar ging de Zweed Oskar Lindström uit Stockholm er van door met de Energizing Future Talent Award.

Overdag
Op zaterdag 18 juni stond allereerst StadsKabaal in de planning. Tientallen kinderen en jongeren uit Stad en provincie stonden ‘s middags te swingen op het Broerplein onder leiding van Anne-Lie Persson.

Daarnaast, was het tussen 14:00 en 18:00 uur weer gezellig winkelen, want diverse winkels zoals Boekhandel van der Velde, De Schoenenfabriek en Plato verrasten hun bezoekers met een programma vol cross-over jazzmuziek.

Broerplein
Dit jaar voor het eerst, werd er een podium opgebouwd op het Broerplein bij het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De gevel, de trappen, de toren: het vormde een prachtig decor voor een nieuw podium.

Vrijdag waren hier optredens van de Groningen Student Big Band, Bombay Connection en het Britse PBUG. “Deze funksensatie werd als laatste toegevoegd aan de programmering en wat een fantastisch besluit was dat! Bandleider Pete Ray Biggin, die gedrumd heeft voor Level 42, Amy Winehouse, Chaka Khan, Mark Ronson en diverse andere wereldartiesten, zette samen met zijn negenkoppige band het publiek in vuur en vlam.” Aldus, de organisatie van Swingin’ Groningen. Zaterdagavond kon men genieten op de spontaan ontstaande dansvloer op het plein tijdens optredens van onder andere Jon Tarifa en Tristan & The Heavy Horns.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer