Biertje Voor Onderweg: Groningse bierfietstocht


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Op zondag 26 juni 2016 zijn bierliefhebbers van harte welkom bij ‘Biertje Voor Onderweg’. Een fietstocht langs maar liefst vijf lokale bierbrouwerijen in de stad Groningen. Voor de deelnemer is niet alleen genoeg te proeven en te leren, maar kan men ook rekenen op leuke, passende activiteiten.

De organisatie, bestaande uit vijf eventmanagementstudenten aan de Hanzehogeschool, bedacht zich dat er veel evenementen zijn omtrent bier, maar weinig bij de oorspronkelijke locaties van deze drank zelf. Zodoende bedacht de organisatie om mensen niet naar een terrein of kroeg te laten komen, maar hen zelf te laten fietsen langs vijf lokale bierbrouwerijen. De opkomende eventmanagers hebben in samenwerking met de deelnemende brouwerijen Rockin’ Ludina Brewery, Brouwerij Martinus, Jotner, Bax Bier en Stadsbrouwerij De Kromme Jat een afwisselend programma samengesteld.

Voor de gast is veel te beleven tijdens Biertje Voor Onderweg, bij iedere stop is er genoeg te doen, proeven, zien en beleven. Men kan rekenen op interactieve workshops en pubquizen, maar zal daarnaast ook de verhalen achter de bieren horen en meemaken hoe de bieren gebrouwen worden. Na de fietstocht, vanaf een uur of vijf zal bij Bax Bier aan de Friesestraatweg de eindborrel zijn, waar gestemd zal worden op het lekkerste speciaal bier van de stad.

Naast het verzorgen van een unieke beleving voor alle bierliefhebbers van 18 jaar en ouder heeft de organisatie als doel met dit evenement lokale bierbrouwers meer in de schijnwerpers te plaatsen en Groningen op de kaart te zetten als bierstad van het land. De opbrengst gaat daarom ook niet naar de organisatie zelf, de groep heeft gekozen om het verdiende geld te schenken aan de Martinikerk en de restauratie hiervan. Ook de brouwerijen zijn nauw betrokken bij dit project, de opbrengsten van een gezamenlijk gebrouwen bier gaan eveneens naar de restauratie van de Groningse kerk.

Deelname
Celine Padding, financieel verantwoordelijke van de organisatie, geeft aan dat zeer binnenkort bekend zal worden waar en hoe men zich kan aanmelden voor dit evenement. Geïnteresseerden kunnen in ieder geval via de Facebookpagina aangeven erbij te willen zijn en op de hoogte blijven.

Zondag 26 juni wordt er vanaf 11.30 uur verzameld in Groningen, de plek wordt nog bekend gemaakt. Vanuit daar zullen verschillende groepen van circa twintig personen de route fietsen.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer