Bierfestival 2016 presenteert groot Bierdiner


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Aankomend weekend is het weer zover, op 8 en 9 april 2016 vindt de zesde editie van het Bierfestival Groningen plaats in de Martinikerk. Menig bierliefhebber kan zich hier vermaken en zijn of haar kennis op gebied van bier verbreden. Voorafgaand zal het grootse Bierdiner plaatsvinden waar 600 gasten worden verwacht.

Op het Bierfestival Groningen zal weer een grote variëteit aan (inter)nationale tapbieren en bieren op fles worden gepresenteerd. Bezoekers krijgen de kans om masterclasses van internationaal bekende biergoeroes bij te wonen, daarnaast worden er brouwwedstrijden gehouden voor amateur- en professionele brouwers. Ook zal de Bier & Spijswedstrijd weer plaatsvinden, waarbij horecabedrijven de kans krijgen om de lekkerste en meest verrassende bier & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury.

Bierdiner
De dag voor het Bierfestival Groningen, organiseren Progress Events, ’t Feithhuis en Stenden Hogeschool op donderdag 7 april 2016 het grootste bierdiner ter wereld met streekproducten en streekbieren uit Noord Nederland. Het diner zal plaatsvinden in de Martinikerk en bestaat uit zeven gangen welke zijn samengesteld door ’t Feithhuis en de oprichter van Dutch Cuisine, Albert Kooy. De streekbieren uit het noorden van Nederland zullen worden gepresenteerd door de Britse biersommelier Melissa Cole.

Tijdens het evenement zullen 600 gasten in totaal 4800 gerechten uitgeserveerd krijgen in een tijdsbestek van 9000 seconden.

Tijdens een V.I.P.-borrel voorafgaand aan het Bierdiner in ’t Feithhuis zal de ‘green deal’ ondertekend worden door wethouder Mattias Gijsbertsen. Het Bierdiner wordt vanaf de kansel in de Martinikerk geopend om 19.00 uur door burgemeester Peter den Oudsten.

Kaarten voor het diner zijn inmiddels uitverkocht. De inloop voor het diner is van 18.30 tot 19.00 uur en het diner vindt plaats tussen 19.00 en 22.30 uur.

Tijden en kaarten
Het festival wordt opgedeeld in de volgende drie tijdsvakken:

  • Vrijdag 8 april 19:00 – 23:00 (€14,50)
  • Zaterdag 9 april 13:00 – 17:00 (€14,50)
  • Zaterdag 9 april  19:00 – 23:00 (uitverkocht)

Een Passe Partout voor 8 en 9 april kost €35,00. Voor het deelnemen aan masterclasses moet zowel een entreekaart als een toegangskaart voor de desbetreffende masterclass worden aangeschaft, per masterclass betaalt men €12,50 bovenop de entreeprijs.

Kaarten zijn via deze website verkrijgbaar of te koop bij deelnemende Primera-winkels.

Foto: Facebook Bierfestival/Bierdiner 2016

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer